Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfıyla 2018 yılında imzalanan protokolle başlayan ve öğretmenlerimizin niteliğini artırmayı amaçlayan "Değerli Öğretmenim Projesi"´ kapsamında öğretmenler günü  yemeği düzenlendi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı işbirliği ile organize edilen yemeğe Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Nevşehir Ak Parti Milletvekilleri Sayın Mustafa AÇIKGÖZ,Sayın Yücel MENEKŞE, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Ersan ERKUT, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR, Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Sayın Selim GÜVEN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilimizde çeşitli proje çalışmalarında görev alan öğretmenler iştirak etti. 

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tanıtım videosu ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfının tanıtım videosuyla devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle verilen yemekte öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR yaptığı konuşmada; Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı işbirliği ile yürütülen "Değerli Öğretmenim" projesi kapsamında imzalanan protokol ile birçok eğitim düzenlenmiş, bu eğitimlerden 2375 öğretmen yararlanmıştır. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından düzenlenen ve öğretmenlerimizin katıldığı bu programda eğitime verdikleri katkılar için Vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Anadolu Vakfı Genel Müdürü Sayın Selim GÜVEN konuşmasında, Anadolu Vakfı olarak Nevşehir'de bulunmaktan ve Değerli Öğretmenim Projesine gösterilen ilgiden vakıf olarak duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Nevşehir Ak Parti Milletvekilleri Sayın Mustafa AÇIKGÖZ ve Sayın Yücel MENEKŞE birer konuşma yaparak öğretmenlerin gününü kutladı. 

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı konuşmasında; "Güçlü Türkiye’nin başkahramanları eli öpülesi öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü hafta boyunca öğretmenlerimizle birlikte Nevşehir’imizde kutluyoruz. Fen ve sosyal bilimlerin yanında vatan sevdasını da bizlere, aziz milletimize aşılayan öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz gecesi meydanları hainlere bırakmayan öğretmenlerimize, yetiştirdikleri öğrencilerimize selam olsun. İlmin yanında, yerli ve millî değerlerimizle yetişen evlatlarımız güçlü Türkiye’nin mimarları olacaktır. Görevi başında şehadete ulaşan şehit öğretmenlerimizi, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Görevini üstün fedakarlıkla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, ne yapsak da haklarını ödeyemeyeceğimizi bilmenizi istiyorum" dedi..

        Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ günün anısına Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Sayın Selim GÜVEN'e hediyelerini takdim etti,Sayın Valimiz yaptığı konuşmada bu güzel organizasyonu yapan herkese teşekkür ederek öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutladı.

        Program yemek ve müzik dinletisiyle sona erdi.