Yaşları küçük ama yürekleri büyük Nevşehirli kardeşler kurdukları stantlarında kitap satışı yapıyor. Amaçlarının elde ettikleri gelirle uzaktan eğitim için kendilerine birer tablet almak olduklarını söylüyorlar.

Onların tek hayali eğitimleri için tablet sahibi olmak...

Nevşehir'de duyarlı bir vatandaşımız; www.fibhaber.com Whatsapp ihbar Hattına yaptığı açıklamasında; "Merhabalar, bugün sevimli bir tabloyla karşılaştım, bu minikler uzaktan eğitime katılabilmek için tablet almaya karar vermişler ve para biriktirmek için kitaplarını satıyorlarmış. Belki haber yapmak istersiniz. Nevşehir Yeni Toki 3. Etap  Bim markettin önünde standlarını açmışlar, değerlendirmeniz dileği ile iyi çalışmalar diliyorum" dedi...

İlk siftah anne'den…

Bunun üzerine kendisine ulaştığımız anne Zübeyde hanım FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Kızım Fatıma Zehra, takdir belgesi olan okulunda başarılı bir öğrenci, küçük oğlum Muhammet Emin de daha 2. sınıf öğrencisi. Malum pandemi sürecinde Okullarından uzunca bir süre ayrı kaldılar. Okullarını, Öğretmenlerini ve arkadaşlarını da çok özlediler. Dersleri için Tablet almak istediklerini ve bunun içinde okudukları hikaye kitaplarını satışa sunmak istediklerini bizimle paylaştılar. Ben ve babasıda bu konuda kendilerine izin verdik. Ve düşüncelerini çok beğendik. Hem bütün çocuklara örnek olması hemde daha küçük yaşta ayakları üzerinde durmaları için satış yaptıkları standlarına kendi kitaplarımızdanda takviye yaptık. Hatta ilk satışı bana yaptılar. Destek vermek adına bir hikaye kitabı satın aldım. Mahalle sakinlerinin de tepkileri çok güzel. Yavrularımız geleceğimiz çocuklarımızın ahlaklı eğitimli vatanına milletine hayırlı bir evlat olmaları için bizde tam destek oluyor ve kendilerine destek oluyoruz" açıklamasında bulundu.

2.Sınıf Öğrencisi Muhammet Emin (8)  ve 5.Sınıf Öğrencisi Fatıma Zehra (10) kardeşlerin eski hikaye kitaplarını toplayarak tezgah açıp satışa sundu. 

Tablet almak için 3 gündür satış yapan iki kardeş bugünde 3 kitap satışı gerçekleştirdiler. Nevşehir'de minik yürekli ilkokul öğrencisi iki kardeşin yaptığı çalışma mahallede büyük beğeni topladı.

İki kardeş tablet hayalini gerçekleştirmek için eski okudukları hikaye kitaplarını satışa sundular. Oluşturdukları standla ellerinde bulunan hikaye kitaplarının ilk satışını annesine yaptılar.

Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde kurdukları standda sattıkları kitaplardan elde ettikleri gelirden ise tablet almayı planlayan kardeşler şuana kadar 50 TL. biriktirdiler.