Nevşehir'de Kapatılan Özel Lara Koleji, Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Oldu

Nevşehir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında mühürlenerek el konulan Lara Koleji, Kız Anadolu imam hatip lisesi oldu. Okula ise darbe girişiminde şehit edilen Nevşehirli "Şehit Demet Sezen" in ismi verildi.


Kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilen Özel Nevşehir Lara Koleji, Kız Anadolu imam hatip Lisesi olarak hizmet verecek. 

Fibhaber.com Haber merkezi tarafından edindiğimiz bilgilere göre; “Özel Nevşehir Lara İlkokulu ve Özel Nevşehir Lara Ortaokulu 667 sayılı KHK ile kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilmiştir. Valiliğimizin talimatları doğrultusunda bu okulların ilimizin ihtiyacı olan Güzel Sanatlar Lisesi olarak açılmasına karar verilmiştir. Güzel Sanatlar Lisesi´ne 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Avanoslu hemşerimiz Özel Harekât Polis Memuru Demet Sezen´in ismi verilmiştir.” Denildi. Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi’nin, 17 derslikli, 40 kız öğrenci yurt kapasiteli, 1 Şube görsel sanatlar ve 1 Şube müzik olmak üzere 60 öğrenci ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceği öğrenildi.


Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Milletin helal malı millete geri dönüyor. Hainlerin kurduğu kolej , şimdi şehidimizin ismiyle Nevşehir Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Nevşehir imize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi."