Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ‘ Öğrenci Yaşam Merkezi’ ve ‘Fen Edebiyat Fakültesi G Blok’ binalarının temelleri bugün düzenlenen törenle atıldı.

Üniversite merkez yerleşkede düzenlenen temel atma törenine; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Davut Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Köçer, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,  “Üniversitemizde göreve başladığım günden bugüne pek çok temel attık. Bu temelleri atarken hepsinde gururlandık,  heyecanlandık ve mutlu olduk. Bu heyecan ve gururumuz hiç bitmedi.  Bugün yine böyle güzel bir günde burada üniversitemize kazandıracağımız  ‘Öğrenci Yaşam Merkezi’miz ile ‘Fen Edebiyat Fakültesi G Blok’ binasının temel atma töreni için bir araya geldik.  İnşallah bu binalarımızın bitmiş ve açılmış olduğunu da görürüz. Bütün bu yapılan yatırımlar aslında siz hocalarımız ve geleceğimiz olan genç öğrenci arkadaşlarımız içindir. Sizlerden tek beklentimiz,  belirlediğiniz hedefler doğrultusunda daima çalışarak mesleğinizde en yukarlara gelmenizdir.  Sosyal, kültürel ve bilimsel alanda ortaya koyacağınız başarılarınız ile gerek üniversitemizi ve şehrimizi, gerekse ülkemizi daha yükseklere taşıyacağınıza inancım tamdır.  Bu vesile ile başta üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları bulunan hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu iki binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Rektörümüzün konuşmalarının ardından edilen dualar eşliğinde binaların temelleri atıldı. 

Fen Edebiyat Fakültesi G Blok Binası

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesine ek olarak temelini attığımız ve 10 bin m2’lik bir kapalı alana sahip olan G Blok binamız içerisinde; 8 ‘adet  100’er kişilik amfi, 28 adet 100’er kişilik derslik, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet atölye derslik ve 225 kişilik de bir konferans salonu yer alıyor. 

Öğrenci Yaşam Merkezi

8500 m2 alana sahip olan Öğrenci Yaşam Merkezi binamızda ise; 1 fitnes salonu,  4 adet kafe restaurant,  kuaför, berber, eczane, terzi, otobüs firmalarının ofisleri, 3 adet butik, 2 adet banka, PTT, kargo, kırtasiye, market, mescit, öğrenci kulüpleri çalışma alanları, ÖSYM ve Açık Öğretim Fakültesi büroları ile 1 açık hava amfisi bulunuyor.