2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle Nevşehir Valiliği tören alanında bir tören düzenlendi. Törene, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel YİĞİT, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÜNLÜER, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürü Yunus ÖZ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri,  personelleri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlköğretim haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Mehmet Gülen İlkokulunda İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. Programa Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Ebubekir GİZLİGİDER, Murat GÖKTÜRK, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel YİĞİT, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR,İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Gülen İlkokulunda düzenlenen İlköğretim Haftası töreninde, Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ,Nevşehir Milletvekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Ebubekir GİZLİGİDER, Murat GÖKTÜRK ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR birer konuşma yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR yaptığı konuşmada;
Yarınlarımızın emaneti olan çocuklarımız, geçmişte yaşadığımız hainliklerin bir daha yaşanmaması için elimizdeki yegâne güçtür. Bu nedenle; çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Bu nedenle 15 Temmuz’da halkımızda oluşan milli şuur bizlere ilham vermiştir. Her bir çocuğumuz bu şuurla titizlikle yetiştirilerek; ayrılıkçı güçlerin ve terör örgütlerinin geçmişte oynamak istedikleri oyunların tekrarına asla müsaade edilmeyecektir.
        Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan, yorumlayan ve milli şuura sahip bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin en büyük vazifesidir. 

Nevşehir’de okulların açılmasıyla birlikte müdürlüğümüze bağlı olarak çalışan 308 kurumumuzda 3.309 dersliğimiz  ve bu dersliklerde öğrenim görecek olan 56.266 öğrencimiz ile 3.640 öğretmenimiz ders başı yaptı.

Nevşehir eğitim ailesine yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışmalar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının arttırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimizi  saygı ile selamlıyorum.
Yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.