Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilen Kodlama ve Robotik Eğitici Eğitimi, Ahiler Kalkınma Ajansı teknik destek programı ile gerçekleşmiştir. Bu eğitime ilimizden 15 Bilişim Teknolojileri öğretmeni katılmıştır. İlerleyen zamanlarda ilimizde planlanacak olan kodlama ve robotik eğitimleri ile eğitmen sayımız daha da artacaktır. 
        Bu eğitim ile genel amacımız; şu an içinde bulunduğumuz sanayi 4.0 çağında, ilimizde kodlama ve robotik faaliyetlerini yaygınlaştırarak, eğitmenlerimiz ile diğer öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bu alanda bilgilendirmektir. 
        Eğitim sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat DİLDÖKEN ve Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU eğitim alan Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini ziyaret etmişlerdir. Eğitim esnasında eğitmenlerin yapmış olduğu robot projeleri hakkında bilgi alarak yapılan robotik faaliyetleri hakkında bilgiler almışlardır.
        Sayın DEMİR konuşmasında, teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller için yapılan bu eğitimlerin son derece önemli olduğu, sürdürülebilirliğinin olması için Müdürlüğümüz adına tüm desteklerin sağlanacağını belirtmişlerdir. Eğitim sonunda eğitmenlerimize sertifikaları takdim edilmiştir.