Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü  Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı "Narkotim" ekipleri, araçlı, motorize ve yaya olmak üzeri çok sayıda personel ile Nevşehir merkez ve ilçelerinde sıkı kontrollere başladı. Okulla ilgisi olmayan kişiler, kimlik kontrolünden ve aramadan geçirilerek okul önlerinden uzaklaştırıldı. Okul çevresindeki kafe ve çay bahçelerinde oturanlar titizlikle arandı. Okul önlerindeki denetimin yıl boyu süreceği bilgisi paylaşıldı. 

Bir taraftan okul önlerinde denetimlerini aralıksız sürdüren Nevşehir polisi diğer taraftanda Lise öğrencilerini sıkı takip ediyor... Öğrenciler arasında kavga nizah yaşanmaması için polisimiz okul çevresinde de adeta kuş uçurtmuyor.

Kontroller göstermelik kalmasın
Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren Nevşehirli Veliler ise polis uygulamalarının göstermelik olmaması temennisinde bulundu. Özellikle lise öğrencilerinin sigara ve uyuşturucu alışkanlığının arttığını ifade eden veliler, "Kendi çocuklarımızı ilkokula götürürken bile okul çevresindeki liseli gençler yüzünden yürümekte güçlük çekiyoruz. Polisin uygulamasının sürekli olmasını, göstermelik kalmamasını istiyoruz" dediler.