Nevşehir Merkez Milli İrade Caddesi üzerinde bulunan okulların taşınması ve bu alana Kent Meydanı ve Millet Bahçesi yapılması için İmar Plan Değişikliklerinin Nevşehir Belediye Meclisinden geçtiği açıklandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Nevşehir yakın zamanda Türkiye’nin en modern Kent Meydanlarında birine ve Millet Bahçesine kavuşacak.

Konuyla ilgili olarak Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden önce Nevşehir’i Türkiye’nin en modern marka şehirlerinden biri haline getirmek amacıyla açıkladığı projelerinden biri olan Kent Meydanı ve Millet Bahçesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirildi.

Nevşehir Valilik Kavşağı ve etrafındaki okulların bulunduğu alana yapılması planlanan kent meydanı ve millet bahçesi için öncelikle buradan okulların başka bir alana taşınmasının gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada, bununla ilgili olarak yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verildi.

Açıklamada: “Öncelikli olarak Nevşehir Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve Nevşehir Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınacağı yeni alan için hazırlanan imar değişiklik planları belediyemiz meclisine gelerek burada kabul edildi. Milli İrade Caddesi’nde bulunan Kız Teknik Meslek Lisesi’nin 2000 Evler TOKİ’de bulunan Kız Meslek Lisesi’ne taşınması konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonuçlandı.

Diğer okulların da JAKEM arazisi içerisinde ayrılan bölüme taşınması noktasında da JAKEM ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlandı. Eğitim Öğretim döneminin sürdüğü dönemde öğrencilerin mağdur olmaması için mevcut okulların taşınması konusunda oldukça hassas davranılarak çalışmalar Nevşehir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde sürdürüldü. Nevşehir’e böylesine önemli bir hizmeti getirirken eğitim öğretiminin aksamaması öğretmen ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları en önemli önceliğimiz oldu.” denildi.

Milli İrade Caddesi üzerinde bulunan okulların taşınmasıyla bu alana Nevşehir’e yakışır bir kent meydanı ile yeşil alanlarından kapalı otoparkına, biyolojik göletten koku bahçelerine, etkinlik çayırından millet kıraathanesine, yürüyüş ve bisiklet yollarından temalı park ve oyun alanlarına kadar tüm ihtiyaçlara cevap verecek tesislerle donatılmış bir Millet Bahçesi yapılacağı açıklandı.