Temel atma törenlerine Nevşehir Ünivesitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç ve Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider ile Nevşehir Gesiad Yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

 Öğrenci yurdu temel atma törenlerinde bir konuşma yapan Nevşehir Milletvekili Sayın Ebubekir Gizligider ilimizin Gelişimi açısından büyük önem arz eden ve Nevşehirimizin mihenk taşlarından Nevşehir Üniversitemiz adına Yurdumuzun dört bir tarafından farklı yerlerden şehrimize gelen öğrencilerimizin en güzel şartlarda barınmalarına imkan verecek yurt binasının memlketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Nevşehir'de hayırsever Armağan ailesinin yaptıracağı 450 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

2000 Evler Mahallesi'nde Nevşehir- Avanos karayolu üzerindeki yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan yüksek öğrenim öğrenci yurdunun temel atma törenine, Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ile hayırsever Yavuz Armağan ve Neriman Armağan katıldı.

 

Vali Savaş, törende yaptığı konuşmada, Nevşehir'in küçük ölçekli ancak köklü bir il olduğunu ifade ederek, "Hiçbir hemşehrimiz kendi doğduğu yerden kopmamış ve gönül bağı şeklinde devam ettiriyorlar. Doğdukları, büyüdükleri yerlere hayırlar, katkılar yapıyorlar. Bundan dolayı gururluyum" dedi.

 

Milletvekili Gizligider de, Nevşehirlilerin tüm Türkiye'de çok büyük bir fark ortaya koyduğunu belirterek, Nevşehir Üniversitesi'nin (NEÜ) yüzde 90'ının hayırsever desteği ile inşa edildiğini kaydetti.

 

Aynı durumun yurt inşaatlarında da geçerli olduğunu dile getirerek, hayırsever aileye teşekkür ettiğini söyledi.

 

Hayırsever Neriman Armağan ise böyle bir hayrı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını anlatarak, hayallerinin temelinin atıldığını belirtti.

 

Konuşmaların ardından Vali Savaş, Milletvekili Gizligider ve hayırsever Yavuz Aramağan ve eşi Neriman Armağan, düğmeye basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

 

Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerinde 7 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak olan 450 kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunun, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında açılması planlanıyor.