Okul çağındaki öğrencilerimizin servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını, ebeveynlerin çocukları için herhangi bir endişe duymaksızın okula göndermelerini ve aynı şekilde evlerine dönüşlerini sağlamak, daha güvenli okul yolu oluşturmak, trafik güvenliğini artırıcı tedbirlerin alınması, Okul Servis Araçları ile Taşımalı Servis Araçlarının karıştığı kazaları sıfıra indirmek, trafik güvenliğini artırıcı önlemlerin belirlenmesi amacıyla “Öğrencilerin Taşıma Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞbaşkanlığında 11 Eylül 2017 Pazartesi günü H.Avni İncekara Fen Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay ŞIMARMAZ, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, İl Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY, İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Yüksel YİĞİT, Belde Belediye Başkanları, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sayın Mustafa DÜZGÜN, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği temsilcileri, okul servis taşımacılığı yapan firma temsilcileri ile servis şoförleri katıldı.

Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ konuşmasında, geleceğimizin teminatı olan çocukların gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları, ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri amacı ile İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği bu çalışmaların yapıldığını ifade etti. Bu toplantıların ilkini yaptıklarını, Üç tane daha toplantı yapacaklarını belirtti. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında hava şartlarının çok elverişli olmamasına rağmen hiçbir olumsuzluk yaşanmadan eğitim-öğretim yılını tamamladıklarını, bütün öğrencileri kendi çocuklarımız gibi bilip onları taşırken gerekli titizliği göstermemiz gerektiğini söyledi.

Toplantıya Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu sunumla devam edildi. Sunumda İl Emniyet Müdürlüğü’nün okul güvenliği ile ilgili faaliyetleri, yapılan denetimler, uygulanan idari para cezaları ile adli işlemler hakkında bilgi verildi.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR; Sayın Valimizin talimatı ile her eğitim öğretim döneminde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıması yapan şoförlere, müdürlüğümüz tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı uzman ekiplerinin katılımlarıyla trafik güvenliğini artırıcı eğitimlerin yoğunlukta olduğu eğitim seminerleri düzenlenerek, çocuklarımızın servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları için gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu konuda özverili çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatına, Jandarma Teşkilatına ve öğrencilerimizin güvenli bir şekilde taşınmasında emeği gecen herkese teşekkürler ediyorum.” dedi.
Toplantı, görüş ve öneriler ile sona erdi.