Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü tarafından “Öğretim Materyali ve Origami Sergisi” açıldı.

NEVÜ Eğitim Fakültesi E Blok Kat:1’de düzenlenen serginin açılışına; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şeyma Akkaya Deviren, İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şenol Kartal, Dr. Öğr. Üyesi Derya Özlem Yazlık, akademik personel, 75. Yıl Ortaokulu, Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu, ve Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu müdür, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan’ın katılımcılar ile birlikte açılışını gerçekleştirdiği, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü 2. ve 4. sınıf öğrencilerinin kendi tasarladıkları birbirinden ilginç öğretim materyali ve origami sergi büyük ilgi gördü.

Sergide öğrencilerin; Çek Düşür Topla, Küp KüpHacimettin, Dönüşen Grafikler, Aç Bakalım Ne Olacak?,Matruşka Kutular, Dengi Dengine, Benzerlik Kutusu, Eğitim Tablosu, Yansıya Gör, Paralel Kenardan Yamuğa, Dörtgen Kaşifi, Pi’yi Keşfet, Bak Bakalım Yükseklik Nerede? Büyüyen Pisagor Tarlası, Örüntü Kurmaca, Ötele Beni, Origami gibi tasarımları yer alıyor.