Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Mahmut GÜVEN ve yarışmanın sunuculuğunu yapan Strateji Geliştirme Büro Amirliği Komiseri  Özcan ERDOĞDU ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Başpolis Memuru Mustafa İPEKÇİ tarafından organize edilerek  bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çerçevesinde Lise ve dengi okul gençliğinin terör örgütlerinin tuzaklarına düşmelerini önlemek, polislik mesleğini sevdirebilmek, öğrencilerin takım ruhunun geliştirilerek başarılarını desteklemek, milli birlik ve beraberlik şuurunu pekiştirerek beyinlerinde yeni ufuklar açılmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen ''Ortaöğretim Kurumlar Arası Genel Kültür Bilgi Yarışması''nın finali Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

                Ortaöğretim Kurumlar Arası Genel Kültür Bilgi Yarışması Program'ına Nevşehir  Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Dursun ERTUĞRUL, Belediye Başkan Vekili Yücel MENEKŞE, İl Emniyet Müdürümüz Mehmet YÜKSEL, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur BÜYÜKFIRAT, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, JAKEM Komutanı Jandarma Yarbay Halil ALTINTAŞ, Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

                İl Emniyet Müdürümüz Mehmet YÜKSEL'de, yapmış olduğu konuşmada;  Emniyet Teşkilatı'nın Türkiye'nin en büyük teşkilatlarından biri olmasına karşın öğrenciler arasında yeterince tanınmadığını belirterek düzenledikleri yarışma sayesinde öğrencilerin Emniyet Teşkilatı'nı tanımalarına yardımcı olduklarını, yarışma dolayısıyla yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye ulaştıklarını ve bu öğrencilerin elemelerin yapıldığı Polisevi'ne gelerek burada teşkilat mensupları ile kaynaştıklarını ifade eden İl Emniyet Müdürümüz Mehmet YÜKSEL, ''Bunun yanında çeşitli lise ve üniversitelerde verdiğimiz konferanslar sayesinde öğrencilerimize Teşkilat'ımızın çalışmalarını anlattık'' diye konuştu.

                Programda konuşan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü BÜYÜKFIRAT, yarışma dolayısıyla öğrencilerin Emniyet Teşkilatı'nı daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek: ''Amacımız yarışmanın ötesinde öğrencilerimizin Polis ağabeylerini tanımalarıydı. Bu amaca ulaşıldığını ve öğrencilerimizin bu güzide teşkilatımızı daha iyi tanıma şansını yakaladıklarına inanıyorum'' dedi.

                Konuşmaların ardından gerçekleştirilen yarışma finalinde Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nevşehir Anadolu Lisesi ve Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mücadele etti.

                Her okuldan 3 öğrencinin katıldığı yarışmada kendilerine yöneltilen 15 sorudan 10'unu doğru cevaplayan Nevşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 100 puan ile birinci olurken Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 puan ile ikinci ve Nevşehir Anadolu Lisesi 80 puan ile üçüncü oldu.

                Yarışma sonunda birinci olan öğrencilere üç adet Netbook, ikinci olan öğrencilere üç adet Tablet PC., üçüncü olan öğrencilere de kol saati hediye edildi.

                Yarışmada birinci olan öğrencilere ödüllerini Nevşehir  Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Dursun ERTUĞRUL, ikinci olan öğrencilere ödüllerini Belediye Başkan Vekili Yücel MENEKŞE, üçüncü olan öğrencilere ödüllerini İl Emniyet Müdürümüz Mehmet YÜKSEL ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur BÜYÜKFIRAT tarafından verildi.