En son geçtiğimiz günlerde iki liseli öğrenci grubu arasında çıkan taşlı sopalı kavgada 1 genç yaralanmıştı. Bir taraftan okul önlerinde denetimlerini aralıksız sürdüren Nevşehir polisi diğer taraftanda Lise öğrencilerini sıkı takip ediyor...

Ama işi sadece polisimize bırakmakla bu işin çözümlenmesi mümkün değil. Şiddetin sadece bir asayiş sorunu olmadığı gerçeğinden hareketle, özellikle Eğitmenler ile anne ve babalar başta olmak üzere tüm ailelerin bu konuda evlatlarını sürekli kontrol etmesi, çevre sakini vatandaşlarımızında bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor.

Okulların, yönetiminde velilerin de katılımının sağlandığı, öğrenci, öğretmen, yönetici, okul çalışanları ve semt sakinlerini de içeren toplum merkezine dönüştürülmesi sağlanmalıdır. Okullar, sportif, kültürel ve eğitsel etkinliklere en az dersler kadar önem vererek öğrencileri özne durumuna getirmelidir. Üreten, başkalarıyla kültürel, eğitsel diyaloglar kurabilen insanların özgüvenleri gelişir, kendilerine ve çevrelerine sevgi beslerler. Bulunduğu çevrenin kültür merkezi olan bir okulun öğrencisi arkadaşlarıyla olan sorunlarını konuşarak çözmeyi de içselleştirir. Eğitimde karşılaşılan sorunların çözümü yine eğitimde aranmalıdır. Rehberlik servisleri işlevselliştirilmeli. Okullarımızın, sevgi dolu bir yaşam alanı durumuna getirilmesi öne çıkarılmalıdır.

-Provokasyona gelmeyin gençler!
Bir sözümüzde yarınımız gençlerimize; "Sonrasında telafisi olmayan pişman olacağınız yüzünüzü kızartacak hayatınızı karartacak sevdiklerinize mahçup olacağınız işlerden uzak durunuz... Bunu kendiniz için, aileniz için, sevdikleriniz ve sevenleriniz için velhasıl Türkiye'miz için yapmalısınız. "