Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Okul servislerine yüzde 17 oranında bir zam yapıldığını ancak yapılan bu zammın keyfi değil, mecburi olduğunu belirterek, Nevşehir’in diğer bölge illere göre okul servis taşımacılığını en ucuz yapan şehirlerden biri olduğunu söyledi.
 

Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün yaptığı açıklamasında; "Okul Servis Araçlarında 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Uygulamaya Konulan Taşıma Ücreti Geçen Yılın Taşıma Ücretlerinin Üzerine % 17 Oranında Bir Artış Konularak Belirlenmiştir. Bu Artış Geçen Yıldan Bu Yıla Servis Taşımacılığının Yapılabilmesi İçin Mazota-Lastiğe- Diğer Giderlere Gelen Zamları Karşılayacak Oranın Çok Çok Altında Bir Ücret Artışıdır. Burda Öğrenci Velileri De Gözetilmiş Olup Keşke Hizmetin Gerektirdiği Maliyetler Artmasada Bizlerde Ücret Artışları Yapmasak.

Bunun Dışında Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Bulunan Ve Anasınıfı Ve İlköğretim Öğrencilerinin Taşınmasında Taşımacının Bulundurmak Zorunda Olduğu Rehber Personel Ve Rehber Personelin Vasıfları- Çalışma Şartları Vs Düzenlemeler Anasınıfı Ve İlköğretim Öğrencilerinin Taşıma Fiyatlarında Aylık Öğrenci Başına 50.00tl Bir Yük Getirmiş Olup Bu Fark Rehber Personel Bulundurma Zorunluluğundan Kaynaklanmıştır. Bu Fark Ücreti Sadece Anasınıfı Ve İlköğretim Öğrencileri Ücretlerinde Vardır. Orta Öğrenim Öğrenci Ücretlerinde Bu Ücretlendirme Yoktur Ve Ücret Artışı % 17 Dir. (Okul Servis Araçları Yönetmeliği Madde-3 Madde-5 Ve Madde-9 Da Rehber Personel Le İlgili Tanım,Çalıştırma Zorunluluğu Ve Çalışma Şartları Ve Vasıflarıyla İlgili Detaylı Bilgiler Mevcuttur. Örnek Verecek Olursak Geçen Yıl Aylık 115.00tl Olan Taşıma Ücreti Bu Yıl 135.00tl Dir. Artış %17 Dir. Bu Taşıma Anasınıfı Ve İlköğretim Öğrencilerinde Rehber Personel Zorunluluğundan Dolayı 135.00tl+ 50.00tl=185.00tl Dir. Rehber Personel Bulundurma Zorunluluğu Olmamış Olsa Bu Ücret Aylık 135.00tl Dir Ve Geçen Yıl Ücretinin %17 Artırılmış Halidir.