2018 Ramazan ayında başlattığı ve kurduğu 10 sofrada 5 bin üniversite öğrencisine iftar veren Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED), bu Ramazan ayında da 20 sofrada toplamda 20 bin üniversite öğrencisine ücretsiz iftar vermeye hazırlanıyor.

NÖGED Başkanı Doç. Dr. Özden Tasğın, geleneksel hale getirilen iftar sofrasında öğrenci ve şehir kaynaşmasının yanı sıra birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Taşğın, “NÖGED olarak geçtiğimiz Ramazan ayında üniversite öğrencilerimizi iftar sofralarında buluşturduk. Bunu yaparken de,  öğrencilerimiz ile şehrimiz arasında kaynaşmayı, birlik ve beraberliği pekiştirmekle birlikte ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını seve seve ortaya koyan aziz şehitlerimiz başta olmak üzere hayatını kaybeden saygın öğrencilerimizi yad ettik.

Bu Ramazan ayında da bu geleneğimizi daha kapsamlı ve geniş katılımla gerçekleştirmek için şimdiden hazırlıklarımızı tamamladık. Allah c.c. nasip ederse, 6 -31 Mayıs 2019 tarihleri arasında 20 sofrada 20 bin üniversiteli gencimizi gönül soframızda buluşturacağız” dedi.

Gönül Sofrasında Minnet, Şükran ve Dualarla Yâd Edilecekler

NÖGED Başkanı Doç. Dr. Özden Taşğın, Ramazan boyunca kuracakları gönül sofralarına bir vefa borcu olarak üniversite hayırseverlerinin,  gönül dostu öğrencilerin ve gençlerin, topluma mâl olmuş şehit sivil, asker ve polislerin isimlerinin verilerek kendilerini şükran, minnet ve dualarla yad edeceklerini söyledi.

Taşğın, “Bu şehrin geçmişte en büyük hayali kendi evlatları başta olmak üzere gençlerin okuyacağı bir üniversiteye kavuşmaktı. Bu hayal bu kadim Anadolu topraklarında ekmeğini topraktan çıkaran elleri çatlamış Ali amcaların, Fatma teyzelerin, sanayi de çalışan çırak kardeşimizin haftalığını vererek  “Ben okuyamadım bari onlar okusun” ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz vefakar ve cefakar gönlü zengin insanlarımızla kuruldu. Biz de bunu unutmamak ve unutturmamak için bu hayalin gerçekleşmesinde her yönüyle öncülük etmiş, büyük emekler vererek hakkın rahmetine kavuşmuş üniversitemiz hayırseverlerinden; Nevşehir eski Valisi Şinasi KUŞ’u,  İsmail BAYYURT’u, H. Halit AVLANMAZ’ı, Erol TOKSÖZ’ü, Asım DİRİKOÇ’u, Ali ACERER’i ve Veli DİRİKOÇ’u “Üniversitenin kuruluşunda yer alanlar” adıyla kuracağımız gönül soframızda dualarımızlayad edeceğiz. 

Bunun yanı sıra vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin bekası için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizden;  Ömer Halis DEMİR, Fethi SEKİN,  Emre FISTIEKEN, Şahin KAYA ve Demet SEZEN ‘i, topluma mal olmuş sivil şehitlerimiz; Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU, Yasin BÖRÜ,Eren BÜLBÜL,Nurcan ve Bedirhan KARAKAYA ile gönül dostlarımız Battal UĞURLU, Aykut EFE ve Hüseyin ALTINALANA,Şehadete yürüyen değerli Meslektaşlarımız Necmettin YILMAZ ve Şenay Aybüke YALÇIN adları ile kuracağımız gönül sofralarımızda minnet, şükran ve dualarımızla yad etmiş olacağız” diye konuştu.

Taşğın; bu gönül sofrasında bizimde tuzumuz olsun diyen bütün güzel İNSANLARIMAZA soframız açıktır. Birkez daha bütün rahmeti rahmana ulaşanlarımıza rahmet dilerim.

                                                                                                                    Saygılarımla Doç.Dr. Özden TAŞĞIN