Okullarımızda Yeni Eğitim Öğretim yılında yüz yüze eğitim anasınıflarında ve birinci sınıflarda 21 Eylülde başlayacaktır. Okula uyum haftası çerçevesinde Nevşehir il merkezi, köy ve kasabalardaki tüm okullarımız yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarını yerinde görmek okul idarecileri ile son durum değerlendirmesi yapmak, kovid-19 için alınan tedbirleri yerinde görmek ve muhtemel eksikliklerin giderilmesi için Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürlerimizce yerinde ziyaret edildi.

Yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte alınacak tedbirler ve usuller çerçevesinde okullarımız fiziki şartları da dikkate alarak, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde şubedeki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapmak üzere hazırlanmıştır. Sınıf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çıkan grupların okula gelecekleri günler birbirinden farklı olacak şekilde planlanmıştır. Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati şeklinde uyum eğitimi yapılacak, ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri ise yüz yüze eğitimin ilk haftasında her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati süreyle uyum eğitimi yapacaktır. Okul idarecileri tarafından teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dâhil olmak üzere gerekli planlamalar yapılacak ve kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kuralları, öğrencilere temassız oyunlar ve eğlenceli etkinliklerle anlatılacaktır.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Yeni Eğitim Öğretim yılı hazırlıklarımız tamamlanmış olup okullarımızla, öğretmenlerimizle yeni eğitim öğretim yılına hazırız.