Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,
Murat Demir- Nevşehir Milli Eğitim Müdürü
Yücel İRMAK - Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü
Mehmet BERK - Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü
Uğur ÇATKILI - Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdür V.
Ali AŞKAR- Kozaklı Milli Eğitim İlçe Müdürü 
Yılmaz CEYLAN - Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü
Ayhan KARABODUK - Hacıbektaş İlçe Milli Eğitim Müdürü

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç

Diyanet İşleri Baş Müşaviri Ahmet Belada,
Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya,
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız

Altınyıldız Koleji
Kardelen Koleji

Bugün; 1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 89’uncu, bu anlamlı günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının da 36’ncı yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zaman da bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır.” sözünde de ifade ettiği gibi sizler, sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarısınız.
 
Dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Unutmayalım ki eğitim ordumuzun yüklendiği sorumluluk öylesine önemlidir ki yoğurup şekillendirdiği nesillerin başarı veya başarısızlıklarının yanı sıra ahlaki meziyetler ve zaaflarında da öğretmenlerimizin verdiği eğitimin izleri görülecektir.
 
Atatürk  “Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.” ifadesiyle öğretmenliğin önemini belirtmiştir. Yüzyıllar öncesinde ise Diyojen, “Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum.” Demiştir. Hz. Ali, öğretmenliğin paha biçilmez değerini en kısa ve etkili biçimde, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyerek ifade etmektedir.
 
Genç kuşakların okuyan, araştıran, donanımlı, özgüvene sahip, kendi değerlerini unutmadan evrensel değerleri benimseyen ve ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. Bu şuurla mesleğine adanmış öğretmenlerimiz var oldukça eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymuyorum.
 
Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize gösterdikleri özveri ve emekten dolayı teşekkür ediyoruz.
 
Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.
 
Vali Aktaş'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı​

Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesajında;
“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenlerimiz olduğuna işaret etmiştir.
Ülkedeki birlik ve beraberliğin bozulmaması için çocuklarımızın iyi eğitim almasını sağlayan öğretmenlerimizden en büyük beklentimiz, ülkesini, milletini ve çevresini seven,  sağlıklı, zeki, değerlerine sahip çıkan, vizyonlu, üretken, hoşgörülü bir gençlik yetiştirmeleridir.
         Bu vesilesiyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, büyük fedakarlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyen, yetiştiren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler diliyor, bugün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Milletvekili Göktürk'ten 'Öğretmenler Günü' Mesajı​
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlandı. Göktürk, FİB Haber Merkezine gönderdiği mesajında, "En onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenliğin emek, sabır ve hoşgörü isteyen kutsal bir meslek” olduğunu söyledi. Göktürk, öğretmenlik için “Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, mesajında "Ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır öğretmenlerimiz. 1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Başöğretmenlik” unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen kutsal bir meslektir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarında değerli öğretmenlerimiz özveri ve fedakârlıkla görev ve sorumluluklarını yerine getirmektedirler. Ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışarak görevini hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum" denildi.

Nevşehir Milletvekili Gizligider’den Öğretmenler Günü Mesajı​
Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Öğretmenliğin en onurlu mesleklerden biri olduğunu belirten GİZLİGİDER yayımladığı mesajında;
Dünyadaki en onurlu mesleklerden birini icra eden öğretmenlerimiz; ülkemizin her köşesinde türlü zorluklara rağmen görevlerini yaparak gösterdikleri fedakarlıkla, sabır ve hoşgörü ile vatanını seven, milli ve manevi değerleri benimsemiş, geçmişini iyi okuyarak ülkemizin geleceğini inşaa edecek nesiller yetiştirmektedir. Yeni Türkiye’nin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevini yaparken vatanı için şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

Açıkgöz; “Eğitimin temel taşı, öğretmenlerimizdir”​
TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir AK Parti Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlandı. Açıkgöz mesajında,

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

 
İlim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir millet olarak, öğretmenlerimiz bizlerin baş tacıdır. Eğitimin temel taşı, eli öpülesi öğretmenlerimizdir.
 
Öğretmenlik tüm makam ve mevkilerin üzerinde bir değere sahiptir. Bugün itibariyle hangi makam ve mevkide olursak olalım bunu öğretmenlerimize borçluyuz. Öğretmenler, tarihten günümüze kadar olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.
 
 Bizlerin ve güçlü Türkiye’nin en büyük mirasçısı olan ‘Asım’ ın Nesli’, bilgili, donanımlı, eğitimli, ihlaslı, geleceğe yön veren ve geleceğe güvenle yürüyen bir nesildir. Genç neslimizin en modern ve en iyi eğitim imkânlarına kavuşması için ülkemizin her köşesinde 15 yıldır en büyük yatırımı eğitime, milletimizin geleceği çocuklarımıza yaptık.İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır.
 
Her şartta ve her imkânda fedakârca emek veren öğretmenlerimiz en büyük övgüye layıktırlar. Türkiye, gelecekteki hedeflerine kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır.
 
 
15 Temmuz darbe girişiminde hain FETÖ’ ye karşı cesur gençlerimiz ve kahraman milletimiz geleceğine sahip çıkarak dünyada eşi görülmemiş bir destanı hep birlikte yazdı. Yeni Türkiye’ nin inşasının temel taşları millî ve yerli değerlerimize sahip siz kıymetli öğretmenlerimizsiniz.
 
 
Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlik temenni ediyorum. Bu vesileyle terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize vehayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum.

Borsa Başkanı Salaş'ın Öğretmenler Günü Mesajı​
Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, yayınladığı mesajla bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Hiçbir ücret ya da bedelin öğretmenlik görevini icra etmenin; ailesine, milletine, devletine ve ülkesine faydalı bireyler yetiştirmenin karşılığı olamayacağını dile getiren Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş; “Milletimizin aydınlık geleceği kucaklayan kolları ve umut çiçekleri olan çocuklarımızı yetiştirenler öğretmenlerimizdir. Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz yurdun en ücra köşelerinde fedakârca çalışmakta, zaman zaman güçlüklerle mücadele etmekte, bulunduğu yerdeki insanlara yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadır” dedi. 
Türkiye’nin yapılanmasında en önemli görevi öğretmenlerin üstlendiğini vurgulayan Başkan Salaş; “Ülkelerin gelişmişliğinin temelinde eğitime ve eğitimcilere verilen önem vardır. Tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü'nü kutluyor, bütün öğretmenlerimize saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Ünver: "Öğretmenlerimiz, Bilgi Toplumunun Temel Taşıdır"​
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, vefakar ve cefakar öğretmenlerin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada ve belirlenen bu hedefi geçebilme yönünde önemli bir güç oluşturduğunu belirtti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından verilen Başöğretmenlik ünvanını kabul ettiği gün olan ve 24 Kasım 1981 yılından beri de her 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında, Türk insanının bilimden sanata, kültürden teknolojiye kadar her alanda çağdaş ve modern düzeye ulaşmasında bilgi toplumu haline gelmesinin en öncelikli çabası olduğunu dile getiren Ünver, bilgi toplumuna ulaşılmada temel taşın ise öğretmenler olduğunu ifade etti.
Her şeyden önce özveri ve fedakarlık mesleği olarak da bilinen öğretmenliği kutsal bir görev olarak değerlendirdiklerini ifade eden Ünver mesajında şunları kaydetti: “Gerek bugünün ve gerekse geleceğin Türkiye’sinin, Atatürk’ün müreffeh toplumlarını geçebilmesi gerektiği yönündeki temel düşüncesine uygun bir şekilde ulaşmasında, öğretmenlerimizin bir mihenk taşı misyonu üstlendiği bir gerçektir. Eğitimin bir toplumun her alanda kalkınmasının temelinde yatan en önemli değer olduğunun bilinci içerisinde,eğitimi şekillendiren ve eğitimi etkin hale getiren öğretmenlerimizin bu açıdan vazgeçilmez bir önem taşıdığına inanıyorum.Dünya tarihinde yüzyıllar boyunca büyük medeniyetler kuran büyük Türk Milletinin,bu hedeflere ulaşmada eğitime fazlasıyla önem verdiklerini görüyoruz. Şanlı tarihinde sadece dini konularda değil, fen bilimlerinde ve çok çeşitli sanat dallarında yaşadığı çağını aşan buluşlara ve icatlara isimlerini gururla yazdıran bir büyük medeniyete sahip olan bizlerin, hızla küreselleşen dünyada, yine eğitimin ışığı ile daha modern ve çağdaş bir hayat sürme yönünde ciddi olarak çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.Günümüzde hedeflenen modern ve çağdaş bir hayatın temeli ise bilgiye ulaşmaktan geçiyor.Bilgiyi ve buna paralel olarak teknolojiyi elinde bulunduran milletler,günümüzde uygar birer toplum olarak değerlendirilme ve tüm dünya milletleri arasında oldukça saygın bir yerde değerlendirilmektedir. Bilgiye giden yolun da en önemli temel taşı öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin her alanda kalkınan ve büyüyen Türk toplumunu ortaya çıkartmaları yönünde yaptıkları çalışmalar büyük bir önem taşımaktadır. Öğretmenlerimizi sadece bir güne değil,tüm yıl boyunca minnet ve şükranla anmamız gerekiyor.Büyük bir fedakarlık örneği de veren öğretmenlerimizin böylesine önemli olan günlerini kutluyor,sağlık ve mutluluklar diliyorum.Hiç bir zaman unutulmamalı dır ki Türkiye büyük önderin işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı ve hatta geçmeyi vefakar ve cefakar öğretmenlerimizin gayretleri ile ortaya koyabilecektir.”

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı​
Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayımladı

Cennet vatanımızın her köşesine tespihin taneleri gibi dağılmış her yerde bilgiyi, sevgiyi öğreten ama yalnızlığı yeni baştan öğrenen öğretmenler; gücünü sevgiden ve fedakârlıktan alan, sevgisine ve fedakârlığına maddi anlamda paha biçilemeyen dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğini icra etmektedir. Öğretmen ufukta öğrencilerini ufka ve ufuk ötesi başarılara götürmek için çaba gösteren kişidir. Sevgi ile bilgiyi öğrencisinin ak ve parlak beynine aktarmayı amaç edinendir. Öğrencisini bilgi ve takva ile kuşatan kişidir. Öğretmenler uygarlık peteklerini saf bal ile dolduran insanlardır. Böyle büyük ulvi ve kutsi vazifeleri gerçekleştirmeye gönüllü olmuş ve canla başla çalışan öğretmenlerimizin emeğine ve yaptığına paha biçilemez. Öğretmenler, insanların kendi ayakları üzerinde durması için yol gösteren, onları hayata hazırlayan ve toplumun sürekli önünde giden gönül erleridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir. 2023 vizyonuna emin adımlarla ilerlediğimiz günümüzde gençlerimizin çağı yakalayan,21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış, milli ve manevi değerlerimize bağlı ve onları özümseyen gençliğimizin yetiştirilmesinde dolayısıyla ülkemizin şekillenmesinde, öğretmenlerimizin gösterdiği özveri ve emeğe yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesileyle; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, eğitim şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kutsal görevlerinin bilinciyle, bu mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimizi sağlık, mutluluk ve başarı dilekleriyle sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Başkan Parmaksız'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı​
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Parmaksız, mesajında dünyanın her tarafında öğretmenler insan toplumunun en fedakar ve saygıdeğer unsurları olduğunu belirterek, "Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. Bu nedenle, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimsemiş, yurdumuzun dört bir yanında, bu kutsal ve onurlu görevi, en zor şartlarda bile büyük bir özveriyle yerine getiren, çocuklarımızı milli ve manevi değerlerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmenin, Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyetini, dünya devletleri arasında saygın ve onurlu bir konuma yükseltmenin gayreti içerisinde olan ve yıllar sonra gururla bakacağımız nesiller yetiştiren, yetiştirmiş olan tüm değerli öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve eğitim için gönül verenlerin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Öğretmenler Günü Mesajı Yayımladı​
24 Kasım Dolayısı İle AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar'ın Yayımladığı Mesaj.

Avşar Mesajında;''Geleceğimizin mimarı olacak kişileri yetiştirme gayreti içinde olan tüm öğretmenlerimizin 24 kasım öğretmenler gününü kutlarım. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet hayatta olanlara da sağlıklı sıhhatli ömürler dilerim.'' dedi.

Rektör Bağlı'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı​
“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” gibi veciz bir kelamın yüzyıllardır dilden dile “hürmetle” dolaştığı kadim bir kültürün sahibi olan Milletimiz; “öğrenmenin ve bilmenin” önemine dair güçlü değerler atfetmektedir.
Milletimizin bekası, istiklali ve istikbali için hayatını adayan; Modern Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Önderi ve Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk de; “En büyük savaş, cahilliğe karsı yapılan savaştır”, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” gibi modern zamanlarda bizlere ışık tutan, eğitime güçlü önem atfeden veciz ilkeler koymuştur.
Ortak kültürel değerler içinde birlikte yaşama idealine sahip bir toplumu işaret eden Millet olma bilinci ise; üretilen bilgi ve kültür birikiminin nesilden nesile en uygun şekilde aktarılması sayesinde gerçekleşir. Bunun sağlanmasındaki en önemli aktörler de; eğitimin önderleri olan öğretmenlerdir.
Gençlerimizi ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz, onları; “iyi, güzel ve doğru” ideali ile titiz, özenli ve sabırlı bir şekilde geleceğe hazırlayan öğretmenler; ülkemizin yüksek uygarlık düzeyine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için kutsal bir görevin sahipleridirler.
Yurdun dört bir yanında kendilerini eğitime ve öğretime adamış öğretim elemanlarımızın ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle kutlar; tüm öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunarım.

Nevşehir Türk Eğitim-Sen'den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç 24 Kasım Öğretmenler Gününü Unutmadı.
Değerli Öğretmenim...
Yıllardır toplumda itibarsızlaştırılmaya maruz bırakıldın.
Öğrenci ve veli şiddetine maruz kaldın.
Suçsuz yere şikâyet edildin.
Seni koruması gereken bakanlığın seni haksız yere sürekli eleştirdi.
Bakanlığın yanlış politikaları nedeniyle İtibar kaybettin.
Fikir ve düşünce farklılığın nedeniyle fişlendin.
Yöneticilik hakkın elinden alındı, alınterin, emeğin çalındı.
Ekonomik olarak çöktün.
Performansını ölçeceğiz dediler.
Kimi zaman güvercine benzettiler.
Kimi zaman mobbinge maruz kaldın.
Sürekli eğitim sistemi değişti, Başarısızlığın faturası sana kesildi.
Siyasal kadrolaşma yüzünden hak ettiğin değeri bulamadın.
Öğrenci öğretmene not verecek dediler.
Sen ben sadece Öğretmenim dedin.
Bunca itibarsızlaştırma sonucunda motivasyonumuzun ve performansımızın asıl kaynağı, bu güzel ülkenin geleceği olan güzel çocuklarımıza duyduğumuz sevgimizdir. Gölge etmeyin başka ihsan istemez.Yurdumuzun, ilimizin en ücra köşesinde körpe dimağlar İstiklâl Marşımızı söylüyorsa; biliniz ki orada kendisini ülkesine adamış vefakâr cefakâr öğretmenler vardır.
Bugün sizlere iki Öğretmenimizi hatırlatmak istiyorum;
Öğretmen Tevfik Bey ve Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz.
Öğretmen Tevfik Bey;
"Tevfik Bey’e minnet borcum vardır. 
Bana yeni bir ufuk açtı"
Bir öğretmen bir milletin kaderini değiştirebilir. 
Nasıl Mı?
Mustafa Kemal Yetiştirerek.
Mustafa Kemal'in Türk tarihi, Milliyetçilik, Hürriyet düşüncesinin oluşmasında etkili olan Manastır Askeri idadisinden öğretmeni;
Topçu Kolağası Mehmet Tevfik Bey,
O dönemin dar Osmanlı tarihçiliği görüşünden uzak,
Türk tarihini bütün genişliği ve eskiliği ile kavramış ve öğrencilerine dersini sevdirerek, esaslı tarih bilinci ve kültürü veren bir öğretmendi.
Ali Fuat Cebesoy’un, “değerli ve milliyetçi bir Türk subayıydı.
Türk tarihini iyi biliyor ve öğrencilerine tarih zevkini veriyordu. Atatürk, Türk tarihini bütün genişliği ve derinliği ile kavramış bulunan hocasından daima saygı ile söz etmiştir.
Bir gün bana: ‘Tevfik Bey’e minnet borcum vardır. 
Bana yeni bir ufuk açtı’ demiştir” şeklinde tanıttığı Kol Ağası Mehmet Tevfik Bey (1865-1945)’in Atatürk’ün derin tarih bilgisi ve bilincinin oluşmasında baş mimar olduğu kesindir. Atatürk, bu değerli öğretmenine beslediği şükran ve minnete, onu milletvekili adayı göstererek ve Beşinci Dönem Diyarbakır Milletvekili olarak Meclise girmesini sağlayarak karşılık vermiştir.
 
Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz;
Her Türk gibi tayin yeri açıklandığında;
Vatan görevi, bayrağın dalgalandığı her yer vatandır. Dedi.
Bayrağı göklerde tuttu.
Babası inşaat işçisi yani amele idi.
Köyde çalışırdı.
Yoksulluk ve yoksunluk içinde Necmettin’i büyüttü.
Öğretmen yaptı. Şehit olduğu yaz nişanı yapılacaktı. 23 yaşında idi.
Bir köy okulunda yoksulluk içinde okudu.
Bir köyde yoksul çocuklara umut ışığı oldu.
Gümüşhane-Torul Demirkapı köyünde başlayan umut, Şanlıurfa-Siverek Çiftçibaşı köyünde ülkenin geleceği çocukları cehalete karşı eğitirken, Vatan ve Bayrak sevdasını yüreklere kazırken PKK'lılar tarafından 16 Haziranda ata toprağına dönüş yolunda şehit edilerek söndürülmeye çalışıldı.
Babası en büyük dersi verdi;
"Allaha hamd ediyorum.
Oğlumu Vatanıma bağışladım.
Vatan sağ olsun, devletimiz var olsun.
Benimde bayrağımızda bir damla kanım oldu."
Diyerek yeni Necmettinlere umut oldu.
Bu 24 Kasımda Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri başında şehit edilen ve ebediyete uğurladığımız tüm öğretmenlerin manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, yetişmemizde emeği geçen,eğitim meşalesinin sürekli yanmasını sağlayan fedakâr eğitimcileri rahmetle anıyorum. Görevi başında bulunan arkadaşlarıma sağlıklı ve mutlu bir iş hayatı ve ömür diliyorum…
Emek ve kattıkları değer için ve ismini nakşedemediğim tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Öğretmenliğin toplumda hak ettiği değer ve seviyeye ulaşması temennisi ile Öğretmenler Gününüzü/Günümüzü kutlarım.