Nevşehir’in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde hayırsever işadamı Fevzi Avlanmaz tarafından yapılacak İmam Hatip Orta Okulu’nun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Geçtiğimiz yıllarda Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Raşitbey Mahallesi’nde Hacı Pembe Kur’an Bilimleri Merkezi, Ragıp Üner Mahallesi’nde Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu’nu hizmete kazandıran Avlanmaz ailesi, bu defa da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki 30 Ağustos İlkokulu’nun hemen yanında Fevzi Avlanmaz ’ın adını taşıyacak İmam Hatip Ortaokulu’nun yapımını da üstlendi. Düzenlenen bir törende de 2017 yılında hizmete açılması planlanan okulun temeli  atıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek,  Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk, hayırsever işadamları Fevzi Avlanmaz, Ahmet Avlanmaz’ ın yanı sıra, Avlanmaz ailesi vatandaşlar ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yaptığı duanın ardından kurban kesilerek temele ilk harç törene katılanlarca atıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, törene katılan Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir süre sohbet etti ve daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde toplam 4344 metrekarelik bir alan üzerinde 3150 metrekarelik bir kapalı alana sahip olacak Fevzi Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu 18 derslikli olacak.

300 e yakın öğrencinin eğitim görmesinin planlandığı Fevzi Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu’nun 2017 yılında hizmete açılması planlanıyor.