Bugüne kadar eğitim sektöründe dershane ve temel lise olarak hizmet veren Nevşehir Final Okulları, 2019-2020 Eğitim sezonundan itibaren Final Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak güçlü akademik kadrosu, zengin yayınları ve engin tecrübesi ile hizmet kervanına devam edecek.

Kurucularının tamamı aktif  eğitimci olan Nevşehir Final Okullarının yeni okul yerleşkesi 15 Temmuz Mahallesi 117. Sokakta bulunmaktadır.  Aynı adresteki okul binasında Yunus Emre Sağlık Meslek Lisesi olarak yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri 2019-2020 yılından itibaren Yunus Emre Sağlık Meslek Lisesi eğitim-öğretim kadrosunun da katılımıyla çok daha güçlü bir şekilde Nevşehir'in istikbaline damgasını vuracaktır.

            Bu amaçla çalışmalarını çok yönlü bir şekilde sürdüren Nevşehir Final okulları 23 Şubat 2019 tarihinde 8-9-10-11. sınıf öğrencilerinin büyük ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirdiği Bursluluk Sınavı'nı yapmıştır. Final Okulları yetkililerinden edinilen bilgiye göre öğrenciler 16-18 kişilik sınıflarda öğrenim göreceklerdir. 

            Hem okul hem yaşam başarısı için yola çıkan Final Okulları, Türkiye'nin en yaygın eğitim kurumu olarak sağlanan başarıyı Nevşehir'deki öğrenci ve ailelerine sunmak için yeni dönem kayıtlarına başlamıştır.