Kazanılan davalar sonucu bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, kazanılan iki davanın da konusunun farklı olduğunu vurgulayarak "yargı her alanda üniversiteyi haksız buluyor" dedi.



Mustafa Uğur, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin son zamanlarda değişen yönetim anlayışı, akademik ve idari personele yapılan kıyımlar, tek kişinin otoritesine dayandırılmaya çalışılan yönetim, usulsüzlüklerle anılan üniversite içi kurumlar, mevzuata ve kanuna aykırı tutum ve davranışlar, gül ile bülbül ilişkileri derken geldiğimiz nokta çok ama çok acıdır. Şahsi ego, hırs ve kin uğruna üniversitemizin marka değeri her geçen gün birileri tarafından yok edilmeye çalışılmaktadır" açıklamalarında bulundu.



Uğur, Kayseri 2. İdare Mahkemesi nezdinde kazanılan davanın ilkinde usulsüz tebligatla müstafi sayılan akademik personele yapılan haksızlığın yargıdan döndüğünü belirtirken, ikinci davada ise sebepsiz yere lojmandan atılmaya çalışılan akademik personele yapılan haksızlığın yargıdan döndüğünü vurguladı. Uğur, haksızlıklara karşı sessiz kalmayarak yargı yoluna giden sendika üyesi Yrd. Doç. Dr. Aziz Gökhan Özkoç'a ve Araştırma Görevlisi Hayri Tanrıverdi'ye, kazanılan davalarda büyük rol oynayan Türk Eğitim-Sen avukatı İsmail Tanrıöven'e de ayrıca teşekkür etti.








Kaynak: NEVTES Türk Eğitimsen Resmi Sitesi