Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı açılışı için ilk tören Rektörlük binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın katılımcılar eşliğinde okunması ile başladı.  

Çelenk sunumuna Rektör Bağlı ile birlikte, Rektör yardımcıları, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları , Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkaları, kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum örgütleri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler, üniversite hayırseverlerinin yanı sıra yoğun bir katılım olduğu törenin devamı için Üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezine geçildi.

Tüm davetlileri saygı ve sevgiyle selamladığını ifade ederek 2018-2019 Yılı Akademik Yılı Açılış Töreninin ilimize ve ülkemizin akademik camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan, AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mustafa Açıkgöz, "Nevşehir’imizin eğitimdeki markası Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Akademik yılı açılış töreni programına teşrif eden Genel Başkan Vekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş ile birlikte katılım sağladık. ‬
‪Eğitimde de marka şehir, #Nevşehir" dedi.

Semah ve Kum sanatı gösterisinin ardından Öğrenci Konseyi Başkanı, Rektör Bağlı, Belediye Başkanı seçen, Milletvekilleri ve Vali Aktaş'ın ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş şunları söyledi.

"2018 - 2019 eğitim-öğretim yılının,Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  ve Nevşehir için hayırlı olmasını ve öğretim gören gençlerin kişisel birikimlerini artırmalarına vesile olmasını temenni eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, çok sayıda ilim irfan sahibi, dünyaya ışık saçacak gençlerin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi çatısından yetişeceğini söyledi."