Avrupa'daki iş birliği ağını her geçen gün genişleten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Portekiz ve Slovenya ile Erasmus Plus programı kapsamında iki yeni anlaşma imzaladı. Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen görüşmeler neticesinde Portekiz'de bulunan University of the Azores ile Tarih, Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler alanlarında; Slovenya'da bulunan International School for Social and Business Studies ile Ekonomi ve İşletme alanlarında anlaşma imzalandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih, Sosyoloji, İktisat ve İşletme bölüm öğrenci ve akademisyenleri ile Uluslararası İlişkiler Bölümü akademisyenleri, yapılan bu anlaşmalar kapsamında 2014-2015 Akademik Yılı itibariyle Portekiz'e ve Slovenya'ya Erasmus Hareketlilik Faaliyetinde bulunabilecekler.

ERASMUS ANLAŞMALARI YENİLENİYOR

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve 2014 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak olan Erasmus Plus Programı çerçevesinde mevcut ikili anlaşmalar yenileniyor. Ayrıca yeni yapılan anlaşmalar çerçevesinde öğrenci ve akademisyenlerimiz, 2021 yılına kadar bu programlardan faydalanarak Avrupa'ya gitme şansı elde edebilecekler.

University of Azores hakkında detaylı bilgiye http://www.uac.pt/ web sayfasından, International School for Social and Business Studies ile ilgili detaylı bilgiye http://mfdps.si/en web sayfasından ulaşılabilir.