Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü, uluslararası sanat projeleri çalıştaylarına bir yenisini daha ekledi. Cappadox çalıştayları başta olmak üzere bir çok STK ve güncel sanat inisiyatifleri ile uluslararası ortak projeler yürüten Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, bu yıl da  Global Nomadic Art Projesi (GNAP), Güney Kore’de 1981 yılında kurulan YATOO (Kore Doğa Sanatçıları Derneği) tarafından geliştirilen, tüm dünyada doğa sanatı alanında çalışan sanatçılar ve küratörleri buluşturan etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
2014 yılında başlatılan GNAP  projesinin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında gerçekleşen buluşmalarda çalıştaylar düzenlenip ortaya çıkan çalışmalar belgelenerek sergileniyor. GNAP Türkiye-İzmir'de, K2 Güncel Sanat Derneği tarafından düzenlenen ve direktörlüğünü Ayşegül Kurtel' in yaptığı İzmir' in en önemli sanat etkinliklerinden biri olan PORTIZMIR4 – 4. Uluslararası İzmir Güncel Sanat Trienali bünyesinde GNAP Türkiye direktörü görsel sanatçı  Varol Topac'ın direktörlüğü ve Patika Art Group ( Varol Topaç,  Oktay Değirmenci, Buse Mutan, Sema Okan Topaç, Tuğçe Aytürk) üyelerinin organizasyonuyla gerçekleşecek.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın  katılımcı sanatçılara verdiği kahvaltıyla devam eden  Kapadokya'daki çalışmalarda; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Sanatçı akademisyenleri ve öğrencileri başta olmak üzere Kapadokya Sanat İnisiyatifi sanatçıları işbirliği ile  doğa sanatı kapsamındaki çalıştay sürdürülüyor. 
Proje kapsamında İzmir bölgesi, Kapadokya bölgesi tarihi, kültürel ve doğal yapıyı tanımaya yönelik geziler kapsamında alan çalışması şeklinde sanatçıların doğada karşılaştıkları doğal - yapay malzemelerle tamamen özgürce spontane yapacakları uygulamalar - performanslarla gerçekleşecek, tüm çalışma süreci fotoğraf ve video olarak belgelenecektir.
Projeye 17’si Uluslararası, 19’u Ulusal olmak üzere toplam 36 sanatçı katılacağı GNAP Türkiye, yoğun programının çalışma çıktılarını Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisinde 23 Ekim 2017' de açacağı sergiyle tamamlayacak.
Katılan Ulusal ve Uluslararası Sanatçılar:
1.Rumen Dimitrov - Bulgaristan
2.Eung Wori - Güney Kore
3.Ko Seunghyun - Güney Kore
4.Kang Heejoon - Güney Kore
5.Karen Macher Nesta - Peru
6.KaiqinChang - Çin
7.Marcia De Bernardo - Brezilya
8.Marc Schmitz - Almanya
9.Dolgor Ser-Od - Moğolistan
10.Atefeh Khas - İran
11.Fereshte Zamani - İran
12.Zbys Kaczmareck - Güney Afrika
13.Janet Ranson - Güney Afrika
14.Yutaka Tamiya - Japonya
15.Emanuela Camacci - İtalya
16.Katharina Sommer - Almanya
17.Paul Donker Duyvis - Hollanda
18.Varol Topaç - İzmir
19.RefaEmrali - Ankara
20.Aysun Altunöz Yonuk - Ankara
21.Sevgi Avcı -İzmir
22.Ayhan Özer -Gaziantep
23.Alper Aydın -Konya
24.Sema Okan Topaç -İzmir
25.Ünal Kuş - Antakya
26.Esra Ertuğrul -Ankara
27.Oktay Değirmenci -İzmir
28.Buse Mutan -İzmir
29.Tuğçe Aytürk -İzmir
30.Onur Fındık –İzmir
31.Ayhan Taşkıran -Çanakkale
32.Savaş Kurtuluş Çevik -Nevşehir
33.Mehmet Aydın Avcı -Nevşehir
34.Özkan Arı - Nevşehir
35.Kaan Sarı - Nevşehir
36.Soner Zağıl - Nevşehir