Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Nevşehir’de kurulması planlanan Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezinin fizibilite raporunun hazırlanmasına yönelik Üniversitemiz ile AHİKA arasında iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız ve beraberindeki heyet katıldı.  

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, yapılan görüşmeler ve araştırmalar neticesinde hazırlanan iş birliği protokolüne birlikte imza attı. İmzalanan protokol doğrultusunda; bölgemizde yoğunluk kazanan pomza sektörünün mevcut durumunun analiz edilmesine ve Nevşehir’de kurulması planlanan Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezinin fizibilite raporunun hazırlanmasına öncelik verilecek.  

Ayrıca,  dünyada ve ülkemizde pomza sektörünün mevcut durumu ile ilgili araştırmalar yapılarak, bölgedeki mevcut işletmeler ile de iş birliği halinde pomzanın potansiyel kullanım alanları, sektörün sorunlar belirlenecek. Böylece pomza madeninin daha verimli bir şekilde kullanılması ve sektörün sorunlarının çözümlerine yönelik ortak çalışmalarda bulunulacak.