Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencilerinin “Fen Eğitiminde Proje Geliştirme” dersi kapsamında hazırladıkları projelerin yer aldığı ‘Bilim Fuarı’ açıldı.
Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde düzenlenen fuarın açılışına; Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Davut Sarıtaş, proje danışmanı ve ders sorumlusu Fen Bilgisi Öğretmenliği ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Atlı, akademik ve idari personel, üniversitemiz ve MEB’ e bağlı çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.
Açılış öncesi konuşan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe, "Öğrencilerimizin birbirinden değerli ve önemli projelerinin yer aldığı fuarımızın öncelikle hayırlı olmasını diliyorum.  Bizim buradaki amacımız eğitim-öğretimde araştıran ve kendini geliştiren gençler yetiştirmek, kendilerinin deneyim ve tecrübelerini ortaya koyarak proje yapma bilincini kazanmalarına yardımcı olmaktır. Ülkemizin ve bizlerin geleceği olan gençlerimizin bu başarılı çalışmalarının ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.  
Yapılan konuşmanın ardından Üniversitemiz Fen Bilgisi Öğretmenliği ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Atlı önderliğinde Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 4’üncü sınıf öğrencilerinin “Fen Biliminde Proje Geliştirme” dersi kapsamında biyoloji, kimya, fizik ve ilgili alanlar üzerine hazırladıkları projelerin yer aldığı fuarın açılışı yapıldı. 
Katılımcılar daha sonra; Nanoteknoloji, Adli Entomoloji, DNA Standı, Canlıların Sınıflandırılması, Piezoelektrik Standı, Çerçöposkop ve Kan Grubu Tayini Standı, Gözün Evrimi, Praksinoskop (Çizgi film makinesi), Tesla Bobini, Bulut Odacığı, Su Arıtma (Aktif Karbon), Klorofilin Floresans Özelliği, Geri Dönüşüm, Yenilenebilir Enerji, İskelet Sistemi ve İlginç deneyler gibi birbirinden yenilikçi ve o kadar değerli projelerinin yer aldığı stantları gezerek, proje sahibi öğrencilerden bilgi aldılar.  Fuar kapsamında “MEB EBA Deney Yarışması”nda Türkiye birincisi olan “Baykuş Peleti Diseksiyonu” isimli proje de ödül sahibi Kurtuluş Atlı tarafından sunuldu.
Eğitim Fakültesi E-Blok 1. Katta açılışı gerçekleştiren “Bilim Fuarı” 14 Aralık 2017 saat 16:00 ‘ya kadar açık kalacak.