Yaklaşan rektörlük seçimleri münasebetiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi son günlerde özellikle bazı odaklar tarafından planlı bir karalama kampanyasına maruz bırakılmaktadır.



Kurulduğu günden bu güne şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde yaşanan her şey kamuoyunun gözü önünde cereyan etmiştir. Buna mukabil Üniversitemizi karalamaya çalışan odakların kapalı kapılar ardında hazırladıkları planlar, unutulmamalıdır ki kamuoyunda karşılık bulamayacaktır.   



Ülkemizdeki diğer kurumlarda olduğu gibi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde de atamalar, görevde yükselmeler, istifalar, soruşturmalar vs. elbette yaşanacaktır. Her hadisenin ardında hadiseden büyük sebepler aramak abartmayı, fitneyi, iftirayı, karalamayı ve yalanı bünyesinde barındırır.



Son zamanlarda Üniversitemiz yönetimini karalamaya dönük  kaynaklı bazı haber sitelerinde de yer alan çeşitli haberler yapılmaktadır. Üzüntüyle takip ettiğimiz bu haberlerin hakikatle uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Özellikle dün (13/06/2016) aynı internet sitesi üzerinden yayınlanan “Koordinatör Uğruna Rektör Kılıç Çekti” başlıklı yazı, mesnetsiz ve kötü zandan ibaret olan bir karalamadan başka bir şey değildir.



Üstelik manevi iklimine girmiş olduğumuz Ramazan ayında böyle bir iftiranın olması son derece üzüntü vericidir…



Bu itibarla Üniversitemiz hakkında yapılan bu ve benzeri haber ve yazıların tamamen mesnetsiz ve apaçık iftira olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur.