2014- 2015 Eğitim-Öğretim Yılında Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Hangileri?
URAP verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan Türkiye'nin en iyi 4. üniversitesi Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi seçildi.


Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, URAP verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan Türkiye'nin en iyi 4. üniversitesi seçilen Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'ni kutladı.

2009 yılından bu yana Türkiye’deki üniversiteleri akademik performanslarına göre sıralayan
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı'nın, 2015-2016 yılı değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin başarısı Türk Eğitim-Sen camiasında büyük sevinç yarattı.

Nevşehir'in Gururu Yine Üniversite Oldu 

2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin Türkiye dördüncüsü olmasından büyük gurur duyduklarını belirten Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir'i eğitim alanında gururlandıran yegane kuruluşun üniversite olduğunu belirtti.

 

URAP sonuçları ile ilgili konuşan Uğur; "Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana gerek halkla iç içe bir üniversite anlayışı gerek sportif ve kültürel faaliyetlerde elde ettiği başarı gerekse de akademik anlamda ülkemize ve ilimize kazandırdıkları ile bizleri gururlandırmıştır. 2000 yılından sonra kurulan onlarca üniversite arasında bu dönemde de adından sıkça söz ettiren üniversitemiz toplumun her kesimi tarafından alkışı hak etmektedir" dedi.

 

Söz konusu başarıların başta Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere, rektör yardımcıları ve tüm akademisyenlerin katkısı ile gerçekleştiğini vurgulayarak teşekkür eden Uğur, Nevşehir'de yaşayan tüm halkı Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi'nin başarısını alkışlamaya ve üniversiteye her anlamda destek olmaya davet etti.