17.02.2016 tarihinde “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Kantin Fiyatlarıyla İlgili Basın Açıklaması Yaptı” başlıklı haber içeriği ile ilgili açıklamadır.

Bahsi geçen haberle ilgili olarak haber metninde geçen bir ibarenin art niyetli kişiler ve kurumlar tarafından, tamamen hedefinden saptırıldığı, üniversitemizin yöneticileri ve kurumları aleyhine kullanıldığı görülmüştür. Bahsi geçen haber metninin muhatapları üniversitemiz içerisinde yer alan, öğrenciye açık “tüm fakültelerdeki tüm kantinleri” kapsamaktadır.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi nezdinde, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz KILIÇ ve konuya muhatap tüm yöneticilerimiz açısından açıklamanın yanlış anlaşılmasına mahal vermemizden dolayı, kamu oyuna bu açıklamanın yapılması gerekliliği görülmüştür.

Öğrenci Konseyi Başkanlığı olarak; ülkemizin ve Nevşehir’imizin önemli bir kurumu olan Üniversitemizin ve mensuplarının; amacından saptırılmış söylemlerle yıpratılmaması gerektiğini, konuyla ilgili hukuki haklarımızın saklı olduğunu beyan eder;

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.