Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, üniversitenin yürüttüğü ‘Nevşehir Uçak Bakım Onarım Projesi’ kapsamında Nevşehir Kapadokya Havalimanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, şehrin kalkınması için büyümeyi tetikleyici en avantajlı alan-sektör olarak görülen ‘Nevşehir Uçak Bakım Onarım Projesi’ kamu-özel sektör görüşmeleri ile ilerliyor. Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı bu kapsamda, Nevşehir Kapadokya Havalimanı Başmüdürü Mehmet Hanifi Şanal’ı ziyaret etti.
Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, Güneydoğu Havacılık İşletmesi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıdağ, Üniversitenin Rektör Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Metin Duyar ve Öğretim Görevlisi Abdulkadir Binici’nin de yer aldığı ziyarette ‘Üniversite-Şehir’ ve ‘Üniversite-Sanayi’ işbirliği kapsamında görüşmelerde bulunuldu. Özellikle üniversitenin ortaya koyduğu şehrin, Türkiye’nin ve sonrasında Ortadoğu’nun ‘Uçak Bakım Onarım’ üssü olmasını amaçlayan projenin detayları ele alındı.
Havacılık sektörünün teknik konuları, işleyişi ve projenin ilerleyişi hakkında görüşmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve beraberindekiler daha sonra Havalimanı Başmüdürü Şanal nezaretinde havalimanı uçuş kontrol kulesine geçti. Kulede incelemelerde bulunan Rektör Bağlı, havacılık, uçuş standartları, kontrol mekanizması ve kulenin görevleri gibi birçok konularda bilgi aldı.