Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesiile Jiangsu Foodand Pharmaceutical Science College ve Kazakh State Women’s Teacher Training University arasında Akademik İşbirliği ve Mevlana Protokolü imzalandı.

Rektörlük Makamında gerçekleşen imza töreninde, uluslararası işbirliklerinin önemini vurgulayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi RektörüProf. Dr. Mazhar Bağlı, kültürel ve bilimsel alanda bilgi ve tecrübe paylaşımının aktif şekilde yapılması gerektiğini belirtti ve imzalanan anlaşmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin katıldığı Avrupa’nın en büyük eğitim fuarlarından biri olanEAIE 2017 Avrupa Yükseköğretim Konferans ve Fuarı’nda JiangsuFoodandPharmaceuticalScienceCollegeile yapılan görüşmeler neticesinde imzalanan anlaşmakapsamında, iki üniversite arasında ortak akademik, kültürel ve bilimsel faaliyetler düzenlenebilmesinin yanı sıra Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirilebilecek.

Yaklaşık olarak 60 yıllık bir geçmişe sahip olan JiangsuFoodandPharmaceuticalScienceCollege,Çin’in Jiangsu Eyaletinde bulunmaktadır. Üniversite hakkında detaylı bilgi için web sayfası ziyaret edilebilir.

1945 yılında Kazakistan’ın Almatı şehinde kurulmuş olan KazakhStateWomen’sTeacher Training University ile imzalanan Akademik İşbirliği Protokolü kapsamında iki üniversite arasında ortak akademik faaliyetler yürütülmesi planlanmaktadır. 

KazakhStateWomen’sTeacher Training University hakkında detaylı bilgi için web sayfası ziyaret edilebilir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli ÜniversitesiUluslararası İlişkiler Ofisi tarafından koordine edilen ulusal ve uluslararası değişim programları ile ikili işbirliği anlaşmaları hakkında detaylı bilgi için https://intoffice.nevsehir.edu.tr web sayfası ziyaret edilebilir.