Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR okul ziyaretleri kapsamında eğitimle ilgili sorunları yerinde görmek, yaşanılan sorunlara çözüm bulabilmek, öğretmen ve öğrencilerle sıcak temas içerisinde olmak amacı ile sabah mesaisine Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu’nda başladı. 
       
Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu ve Ortaokulu Okul Müdüründen, ilkokul ve ortaokulun eğitim öğretim faaliyetleri ile okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan DEMİR, öğretmen ve öğrencilerle görüşerek bir süre sohbet etti. 
       
Buradan Ortahisar İlk ve Ortaokulu ile Ortahisar Fatih İlk ve Ortaokuluna geçen İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR yönetici, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
       
Eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında öğretmenlerle görüşen DEMİR yaptığı okul ziyaretlerinde sınıfları dolaştı, derslere iştirak ederek öğrencilerle sohbet etti.

Ardından öğretmenlerle toplantı yapan İl Milli Eğitim Müdürü, ihtiyaç ve istekleri dinledi, eğitim-öğretimle ilgili talep ve önerileri dinledi. DEMİR, okul yöneticilerinden yapılan çalışmalar, etkinlikler ve okulların başarı durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Eğitim öğretimde hiçbir olumsuzluğun mazeret olamayacağını söyleyen DEMİR “Ülkemizin geleceği ve kalkınması için eğitimde mutlaka başarıya ulaşmamız gerekiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirelim, öğrencilerimize vatan, millet, bayrak sevgisinin, milli-manevi değerlere bağlı kalmanın önemini anlatıp onları bilinçlendirelim. " dedi. 

DEMİR yaptıkları çalışmalarından dolayı okul müdürlerine ve öğretmenlere teşekkür etti.