Sevgili öğrenciler, kıymetli velilerimiz ve öğretmenlerimiz,
Başta öğrenci, öğretmen ve yöneticilerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımız ile velilerimizin özverili çalışmaları sonucu geçirilen 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Yarınlarımız için gösterdiğiniz bu özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
Değerli öğretmen ve velilerimiz,
Ülkemizin zor zamanlar geçirdiği dönemlerde evlatlarımızın olumsuz etkilenmemesi sizler sayesinde gerçekleşmiştir. Onlar için en iyi imkanları ve fedakarlıkları sunmak bizim görevimizdir. Eğitimin bir süreç meselesi olduğunu en iyi bilenler sizlersiniz. Yaşadığımız tecrübeler ve deneyimler ışığında her bir çocuğumuzun ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir çocuğumuzu, bir öğrencimizi değerlendirirken geleceği inşa ettiğimizi asla unutmamamız gerekiyor. Çocuklarımızın başarısını, yalnızca akademik başarı olarak görmek bizi yanlışa düşürecektir. Cesareti kırılmış, özgüveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarından daha önemlidir. Asıl işimizin vatanını seven, örf ve adetlerine saygı duyan, iyi vatandaşlar kazandırmak olduğunu unutmamak gerekir.
Ve sevgili öğrenciler,
Her birinizi gayretli çalışmalarınızdan dolayı içtenlikle kutluyorum. Karnenizdeki notlarınız ne olursa olsun; umudunuzu, cesaretinizi, çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, kendinize dair güvenizi daima diri tutun. Hayatın her döneminde ve her alanında başarılı ve kaliteli insan olmak öncelikle buna inanmak ve çalışmakla mümkündür.
Bu tatil dönemini öğrencilerimizin bol bol kitap okuyarak, sanat ve spor aktiviteleriyle değerlendirerek ve aile saadet ve sıcaklığıyla dinlenerek geçirmesi umuduyla; tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı, huzurlu bir tatil diliyorum.