Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Nevşehir İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi 02.12.2016 Cuma günü saat 14.00 de Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Nevşehir İl Öğrenci Meclis Bakanlığı için nıl Pak ve Selim Uluçam olmak üzere 2 aday yarıştı. Seçim öncesi adaylar kendilerine tanınan 5 dakikalık süre içerisinde hem kendilerini tanıttılar, hem de projelerini anlattılar.
 
Nevşehir İl Öğrenci meclis başkanı Anıl Pak oldu.

Aday tanıtımından sonra oy kullanımına geçildi. Nevşehir Öğrenci Meclisi üyelerinin katılımıyla yapılan seçim sonunda:​

30 kişinin katıldığı bu seçimlerde Anıl Pak ve Selim Uluçam adaydı. Yapılan oylama sonucunda 30 oyun 21 tanesini alarak başkan Anıl Pak, başkan vekili ise Samet Cerit oldu.

Nevşehir İl Öğrenci Meclis Başkanı seçilen Anıl Pak duygu ve düşüncelerini www.fibhaber.com a şöyle anlattı; "Bugün gerçekleştirilen İl Öğrenci Meclis başkanlığı seçimlerinden de galibiyetle çıkarak Nevşehir ilindeki tüm okulların ve öğrencilerin başkanı seçilmiş bulunmaktayım. Seçim süresi içerisinde başka öğretmenlerim ve okul idaresi olmak üzere desteklerini benden esirgemeyen tüm herkese en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunar başkanlığımın hayırlara vesile olmasını dilerim. " dedi.


Anıl Pak Ürgüp ilçesindeki sağlık meslek lisesi son sınıf öğrencisidir. Aynı zamanda Ürgüp Öğrenci Meclisi Başkanı dır. Başkan Anıl Pak'ı ve başkan vekili Samet Cerit'i tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

İlk Tebrik Yanar'dan...

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, kutlama mesajı yayaınlayarak; İlimiz Öğrenci Meclis Başkanlığına seçilen Anıl Pak kardeşimi yeni görevi dolayısıyla tebrik ediyorum.. Yeni görevinde kardeşime başarılar dilerken, şehrimizde, maneviyat dolu, vatanına, milletine ve de bayrağına aşık bir gençlik yetişmesinde öncü olup , adı güzel işlerde anılanlardan olmasını yüce Mevla'mdan niyaz ederim.. Herşeyin en iyisine layık kardeşim, gül yüzün hiç solmasın.. dedi.