Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Başkanlığında Acıgöl ilçesinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile birlikte, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir genelinde bulunan İmam Hatip Okulları Müdürleri, STK temsilcileri ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri katıldı.

Acıgöl İlçesinde yapılan toplantıda, daha önceki dönemlerde yapılan toplantı değerlendirmeleri, koordinatör performanslarının değerlendirilmesi, İmam Hatip-Medrese birlikteliğinin sağlanması hususundaki tecrübe ve pratikte yaşanan sorunların tartışılması, okulların sorun ve eksikliklerinin görüşülmesi, döneme hazırlık ve yeni dönemde neler yapılabileceği konular hakkında görüşmeler yapıldı. Ayrıca imam hatip okullarında yapılacak faaliyetler ile imam hatip okullarının karşılaştıkları sorunlar ele alındı. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi, Eczacı Mustafa Açıkgöz, "Nevşehir İmam Hatip Okulları Platformu Ocak ayı olağan toplantımızın bu ayki ev sahibi Acıgöl ilçemiz. ‘Yerli ve millî değerlerimizle yetişen nesillerimizin ve tüm gençlerimizin huzurlu geleceği için bir aradayız.’ "dedi. Konuşmasında eğitimde, en az diğer ilimler kadar önemli konulardan birisinin de milli ve manevi değerlerimizin öğrencilere iyi bir şekilde aktarılması gerektiğini belirten Milletvekili Açıkgöz, “İyi güzel ahlaklı insan olmayı çocuklarımıza öğretmenin en az diğer ilimler kadar önemli olduğuna inanıyorum.” dedi.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.