Bu Okul Kopya Çekmiyor , Neden mi ? Nevşehir Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, sınavlara gözetmensiz giriyor.  Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri istikbali aydınlık olan bir ülkeye hazırlıyoruz diyen Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Erdal ŞAHİN; "Gözetlenmediler Çünkü Vicdanları Vardı... " dedi...

Nevşehir Anadolu Lisesi 12 sınıf öğrencileri sınavlarını gözetmensiz gerçekleştiriyor. Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Erdal ŞAHİN " Gençlerle geleceği yüz yüze bırakacağız. Geleceğimizi onlara emanet edeceğiz. Memleketimizin istikbalini güvendiğimiz gençlerimize sınav kağıtlarımızı güvenmemek bir çelişki oluşturur. Vicdanı gözetmen olanın hayatı doğru yol üzerinde olur. Biz vicdanlı, dürüst gençler yetiştirdiğimize inanıyoruz ve gençliğe güveniyoruz." dedi.

Öğretmenleri başlarında olmadan sınava giren öğrenciler sınav stresinden uzaklaştıklarını daha rahat bir sınav gerçekleştirdiklerini söylediler. Hayatın gerçekleriyle yüz yüze olacak kadar gören gözlere sahip olduğunu söyleyen öğrenciler, bu yıl sınavda çıkacak olan soruları kopya ile geçmenin mantıksız olduğunu bu yüzden kimsenin kopya ya yeltenmediğini belirttiler.