Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge oluşturmak amacıyla "Barış Pınarı Harekâtı"nın başlatma kararı almıştır. Bu kapsamda tüm Nevşehir il genelinde tüm resmi/özel eğitim kurumlarında bugün sabah ders başlamadan önce tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerin katılımıyla programlar düzenlendi. Programlar, tüm Şehitlerimiz için Saygı Duruşu ile başladı. İstiklal Marşımız okundu ve ardından "Barış Pınarı Harekâtı" na katılan Kahraman Mehmetçiğimiz için dualar edildi.

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, "Barış Pınar Harekâtına" destek amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, yaptığı konuşmada "Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru ve mazlumların selameti için başlatılan 'Barış Pınarı Harekâtı' operasyonunda kahraman ordumuza muvaffakiyetlerini diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Rabbim muzaffer eylesin inşallah" dedi.

Program, İl Müftüsü Sayın Yakup ÖZTÜRK 'ün , "Barış Pınarı Harekatı"nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimiz için yaptığı dua ile sona erdi.