Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi kapsamında düzenlenen resim, slogan, kısa öykü ve bilgi yarışmalarının ödülleri Ankara’da verildi. 26 Mayıs Perşembe günü, Ankara MEB Şura Salonu’nda yapılan ödül törenine Türkiye’nin dört bir yanından orta öğretim öğrencileri, öğretmenleri, okul müdürleri, il müdürleri ve Milli Eğitim Bakanlığı personeli katıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve bakanlık üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Béla Szombati’nin de katıldığı törende Avrupa Birliği Bakanlığı, Merkezi Finans İhale Birimi temsilcileri de yer aldı. Tören, resim, slogan ve kısa öykü kategorilerinde dereceye giren çalışmaların yer aldığı serginin açılışı ile sona erdi.

Sunuculuğunu Tolga Gariboğlu’nun yaptığı Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını ev sahibi olarak MEB AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık yaptı. Törene katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Türkiye´de AB değerlerinin kabul edilmiş olduğunu vurgulayarak, bu değerlerin başında eğitimin geldiğini belirtti. . Hz. Ali’ye atfedilen “Kişi bilmediğinin düşmanıdır” sözünü hatırlatan Erdem, proje aracılığıyla AB konusundaki farkındalıkları yükselen öğrencilerin ülkemizi AB’ye daha iyi anlatacaklarını belirtti.

Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi Türkiye Finali Ödül Töreni için Nevşehir Kız An. İHL'den “Bana AB’yi Anlat Öykü Yarışması”nda “Nur’un Yeni Arkadaşı “ öyküsü ile İl BİRİNCİSİ olan Merve BİLGİÇ , danışman öğretmen Oya YURT YÜKSEL ile Nevşehir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Senem AYDOĞAN Ankara’daki ödül törenine katıldılar. Madalyasını geçen senenin birincilerinden alan Merve BİLGİÇ ödül olarak diz üstü bilgisayar kazandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Béla Szombati ise, sadece yarışmalarda dereceye girenlerin değil, projeye katılan herkesin kazançlı olduğunu vurguladı. “Öğrenciler yarışmalarda ortaya koydukları eserlerle hepimizi etkilediler. İnanıyoruz ki, geleceğin ressamları ve yazarları şu anda bu salonda” şeklinde konuştu.

Yarışma ödülü beş günlük AB ülkesi gezisi

Türkiye finali 25 Mayıs’ta Ankara’da MEB Şura Salonu’nda yapılan “AB’yi Öğreniyorum” Bilgi Yarışmasında 21 ilin birincisi olan takımlar yarıştı ve Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belli oldu. “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışmasının ve “Bana AB’yi Anlat” resim, slogan ve kısa öykü yarışmasının Türkiye birinci, ikinci ve üçüncüsü olan toplam 21 öğrenci bir AB ülkesine 5 günlük gezi için hak kazandı. Uzun ismi ile Öğrenciler AB’yi Öğreniyor: Ortak Değerler, Temel Haklar ve Politikalar Teknik Destek Projesi Aralık 2014-Aralık 2016 tarihleri arasında sürdürülmekte olan, 3 Milyon 256 Bin Avro’luk bütçesiyle AB konusunda farkındalık yaratmak üzere başta bilgi, resim, slogan ve kısa öykü yarışmaları olmak üzere birçok faaliyeti içeren bir projedir.

Tolga GARİBOĞLU NEVŞEHİRLİ
Programın sunucusu Hugo’dan tanıdığımız Tolga GARİBOĞLU, Nevşehir Kız İHL okul müdürü Senem AYDOĞAN’ın kendisini okullarına daveti üzerine “ Anneannesinin Nevşehir merkezden Baklacıoğulları sülalesinden olduğunu ve Nevşehir’i en yakın zamanda ziyaret etmek istediğini” belirtti.

Program akabinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı İhsan ERKUL ve Hüseyin DEMİRBAŞ’ı ziyaret eden okul personeli 26 Mayıs Perşembe günü akşam Nevşehir’e döndüler.