Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin AY’lasöyleyişi düzenlendi.
 
Prof. Dr. Mehmet Emin AY, İmam Hatipli Marşı eşliğinde, öğrencilerin oluşturduğu koridorda çiçeklerle ve coşkuyla karşılandı.
 
“Bir âlim; “İnsan ağaç gibidir; sulanmazsa yaprağı dökülür, kökü kurur. İnsana can veren su ilimdir.” diyor. Biz de talebelerimizi vahiy suyuyla, ilim suyuyla besleyecek mümtaz şahsiyetleri okulumuza davet ediyoruz ki; onların ilimleri ile kendilerine hak ve hakikat yolunda bir yol çizebilsinler ve ''Kendini, şehrini ülkeni geliştir. Yetmez , dünyayı değiştir!'' vizyonumuza uygun davranış sergileyebilsinler.'' ifadesi ile açılış konuşmasında söyleşinin amaçlarını vurgulayan Okul Müdiresi Senem AYDOĞAN, teşrifleri için kendisine teşekkür ederek Prof. Dr. Mehmet Emin AY’ı kürsüye davet etti.
 
“İmam Hatipli Olmak” konusu üzerinde öğrencilere konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Emin AY; insan, gençlik, Peygamberimizin gençlere verdiği önem, müzik, üniversite tercihleri gibi konularda öğrencilerin sorularını cevapladı. Soruları cevaplarken ''Sana göre...Bana göre...''gibi ifadelerin yanlış olduğunu, ''Allah ve Rasulünegöre..''konuşmaya başlanması gerektiğini hatırlatarak öğrencilere kendilerini yetiştirmeleri için  bol biyografi okumalarını tavsiye etti.Müzik kelimesinin Latince ''Meleklerin Dili'' anlamına geldiğini, alimlerimizin müzik eşliğinde haram işlenilmesi endişesinden Emeviler döneminde haram fetvasını verdikleri fakat ayet-i kerimede ''Lahn ile Kur'an okuyunuz...''buyrulduğunu ve Osmanlıda padişahlarımızın mehter takımını saygıdan ayakta dinlediğini hatırlatarak musikinin bir tebliğ aracı olduğunu vurguladı. Bir öğrencinin isteği üzerine de muhteşem bir Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.
 
Okul Müdiresi Senem AYDOĞAN'ın hediye takdiminin ardından, misafirlere el yapımı yöresel ürünler eşliğinde Osmanlı şerbeti ikramında bulunuldu. İkramın ardından davetlilerle sohbet eden ve özel sorulara cevap veren Prof. Dr. Mehmet Emin AY ile birlikte fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.