KELİMELERİN GÜCÜ

İNGİLİZCE KELİME TÜRETME OYUNU (SCRABBLE)

 

Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde oynanan İngilizce kelime türetme oyunu, sadece öğrencilerin değil aynı zamanda yetişkinlerin de ilgi duyduğu bir faaliyettir. İnsanlar, beyin jimnastiği yaparlarken hoş bir zaman geçirmenin zevkini de tadarlar.

Nevşehir Lisesi kuruluşunun 60. Yılında bu zeka oyununun yabancı dil eğitimine olumlu katkısını göz önünde bulundurarak, bu yıl ilk defa Nevşehir ilinde liseler arası İngilizce kelime türetme oyunu turnuvası organize etmiştir. Bu organizasyon, öğrencilerin yabancı dile ilgilerini artırmayı ve yabancı dil düzeyini geliştirmeyi, okullar arası iletişim ve etkileşimi sağlamayı, öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanımalarını, farklı okullarda görev yapan öğretmenlerin bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşmayı amaçlamaktadır. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda daha büyük bir katılımla bu organizasyonu geleneksel kılmaktır.

Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bize desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, özverili çalışmalarda bulunan Nevşehir Lisesi İngilizce kelime türetme (Scrabble) oyunu turnuvası düzenleme kuruluna, başarılı sonuçlar almak için heyecan ve enerjilerini ortaya koyan tüm öğrencilere, öneri ve görüşleriyle turnuvanın zenginleşmesini sağlayan tüm katılımcı okul yöneticilerine ve görevli öğretmenlere teşekkür eder, başarılar dilerim.

 

                                                                                                          Muhammet ORÇİN

                                                                                                          Nevşehir Lisesi Müdürü

 

 

 

 

SCRABBLE TURNUVASI İÇİN BİLİGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

 

Nevşehir Lisesi nin kuruluşunun 60. yılı münasebetiyle Nevşehir Liseler arası İngilizce Kelime Türetme (Scrabble) turnuvası için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya yarışmaya başvuru yapan okulların İngilizce öğretmenleri katıldı. Turnuvaya 9 Ortaöğretim Kurumu başvurdu. Bunlar;

1-Özel Altınyıldız Fen Lisesi

2-Nevşehir Anadolu Lisesi

3-Nevşehir Lisesi

4-Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesi

5-Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

6-Nevşehir 2000 Evler Anadolu Lisesi

7-Kaymaklı Anadolu Lisesi

8-Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi

9-Acıgöl Kız Teknik ve Meslek Lisesi

(Liste başvuru sırasına göre oluşturulmuştur.) Turnuva 14-18 Nisan 2014 tarihlerinde Nevşehir Lisesi Spor Salonunda yapılacaktır.) Turnuvaya katılan okullarımıza teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.