Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesine Bir Yalanlama Daha geldi...

İşte Nevşehir MEM'den yapılan o açıklama:

Türk-Eğitim Sen Nevşehir geçmiş olduğumuz bir günde il genelinde yetiştirme ve hazırlama  “Yardımcı ders Kitaplarının Akıbeti Belli Değil”  her zaman olduğu gibi kurgu olduğu açıkça belli olan bir haber yayınlamıştır.


Mezkûr haberde “MEB tarafından örgün ve yaygın eğitim kurum eğitimlerinde yararlanılan yardımcı ders kitapları ve yaprak testleri ile ilgili devam ettirdiği denetim belirsizliği ve tereddütleri hala devam ediyor. Öğretmenlerimiz güya öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmek istiyoruz ancak ders kitapları yeterli değil yardımcı ders kitabı ve test kullanmak istiyoruz bir sorun olur mu?" denilmektedir. 

Konu ile görüşüne başvurduğumuz Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ilimizde ki bir eğitim sendikasının yardımcı ders kitaplarına yönelik yapmış olduğu haberi değerlendirdi.

Şimşek açıklamasında “ Öğretim programlarının gerçekleştirilmesinde ders kitaplarının ve araçlarının önemli bir payı olduğu kuşkusuzdur. Okullarımızın tüm ders kitapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz temin edilmektedir. Yardımcı kaynak kullanımı asla ders kitaplarının yerini tutmadığı tüm eğitimcilere tarafından bilinen bir olgudur.

 Okullarımızda dersler ders kitabına göre işlenir. Öğrenciler ve veliler yardımcı ders araç gereci almaya zorlanamaz.  Okullarımızda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları; örgün eğitim süreci içerisinde oluşan kazanım eksikliklerini tamamlama amaçlı olarak açılmıştır. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında da öncelikle ders kitapları kullanılacaktır. Destek amaçlı olarak Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sayfasının kurslar bölümü başlığı altında 5-12. Sınıflar için kazanım kavrama testleri ve değerlendirme sınavları bulunmaktadır” dedi. 

Şimşek açıklamamaya devam ederek “ Bakanlığımızca öğrencilere ücretsiz dağıtımı yapılan ders kitaplarının dışında, gerek örgün eğitim faaliyetlerinde, gerekse destekleme ve yetiştirme kurslarında, yönetici ve öğretmen tarafından yardımcı kitap ve kaynak adı altında tüm öğretim kademelerinde herhangi bir eğitim öğretim araç ve gereci aldırılmaması, diğer yardımcı ders materyallerinin kullanımı konusunda zorlayıcı tutum içerisinde bulunulmaması ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 06.10.2015 tarih ve 9942329 sayılı ve 19.10.2015 tarih ve 10548903 sayılı yazılarımızla ilimizdeki resmi/özel tüm eğitim kurumlarımıza duyurulmuştur.   Bu bağlamda; ilimiz örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda yardımcı ders kaynakları ve yaprak testler ile ilgili olarak herhangi bir tereddüt veya belirsizlik bulunmamaktadır. 

Sözlerine “ İlgili eğitim sendikasının güya öğretmenlerin böyle bir talebi varmış gibi resmi web sayfasından gerçeğe aykırı haber yapılması düşündürücüdür” diyerek son verdi.