Yenilikçilik ve dünyaya yön verme hayali geleceği elleriyle kurmak isteyen gençlerin heyecanında kendine yer bulur.

Hayal etmek, öğrenmek, uygulamak ve gurur duymak
Dünyanın yükselen değeri uygulamaya dayalı eğitimin ilimizde de başarılı bir temsilcisi var. Lise eğitimindin fazlasını öğrencilerine sunarak onları hayata hazırlayan ve gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için sürekli çalışan Nevşehir mesleki ve teknik Anadolu Lisesi ilimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaktadır.

Heröğrenci erken yaşta alacağı mesleki eğitimle iş hayatına yaşıtlarından onlarca adımileride başlamayı, üretkenliğini geliştirmeyi ve farklı meslek alanlarıyla tanışıp fikir edinebilmeyi ister.

İşte tam bu noktada öğrencilerine mesleki alan ve dal eğitimi de sağlayan Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu sistemde hem teorik eğitimi hem deöğrencinin seçtiği meslek dalına ait pratik eğitimi harmanlayarak vermektedir. 11- 12 sınıflarda verilen dal eğitimiylemesleklerinde uzmanlaşmayave yetkinlik kazanmaya başlayan öğrencilerimiz son sınıfta mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek iş hayatına karşı uyumlarını üretim ve hizmet alanlarında arttıracakları yurt içi ve yurt dışı staj programlarına katılırlar.

Uygulama atölyelerinde yapılan üretim işlerinde çalışan öğrencilerimize, aylık 1 asgari ücret kadar ödeme yapılmakta; Ayrıca işletmede mesleki eğitim kapsamında yaylarına uygun olarak asgari ücretin %30 undan az olmamak kaydıyla işletmeden ücret alan öğrencilerimiz;  çalışmayı,  emek vermeyi ve karşılığını almayı erken yaşta tecrübe ederek hayatta daha emin adımlarla ilerleme şansını yakalar.

Mesleki eğitimin yanında çeşitli proje ve yarışmalara dahil olan öğrencilerimiz sosyal ve kültürel alanda da kendilerinigeliştirerek ufuklarını açar üretkenliklerini zenginleştirirler.

Maddi yetersizliğinden dolayı eğitime erişimi riske giren ve bulunduğu yerleşim biriminde mesleki ve teknik Anadolu Lisesiolmayan öğrencilerimize taşıma ve yemek imkanı sunularak gençlerin hedeflediği eğitime ulaşmaları sağlanır.

Aldıkları çok yönlü eğitim sonrası donanımlı olarak mezun olan öğrencilerimiz üniversite eğitimi için girecekleri sınavlarda diğer liselerle eşit haklara sahip olup alanlarıyla ilgili tercihlerinde ek puan alırlar.

Diplomalarıyla birlikte teknisyenlik ve mesleki yeterlilik belgesine sahip mezunlarımız verdiğimiz iş yeri açma belgesi ile kendi işyerini açma imkânına sahiptirler.

Kendi geleceğine ışık tutmak ve imkânları oluşturmak senin elinde.

Nevşehir mesleki ve teknik Anadolu Lisesi ile ilimize katkı, ailene mutluluk, geleceğine umut ver.

TEOG Sınavına giren ve 9 uncu sınıftan 10 uncu sınıfa geçen tüm öğrencilerimizi Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bekliyoruz.
ALANLARIMIZ

Elektrik, Elektronik, Elektronik Teknolojileri Alanı
Bilişim Teknolojileri Alanı
Metal Teknolojileri Alanı
Makine Teknolojileri Alanı
MotorTeknolojileri Alanı
Mobilya ve İç DekorasyonTeknolojileri Alanı
Harita – Tapu Kadastro Teknolojileri Alanı