Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AB Günleri ve Erasmus+ Projesi Tanıtım Etkinliği kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından 2019 yılı Erasmus+ Programı Okul Personel Eğitimi (101) çerçevesinde kabul edilen “Gelişimsel Eğitim İçin Bibliyoterapi  Kapasitesi Geliştirme” projesinin tanıtımını ve “AB ve Demokrasi” konulu seminer gerçekleştirildi. Programa farklı kurumlardan, yerel medyadan ve okul öğretmen ve öğrencilerden yoğun bir katılım sağlandı.

Proje Koordinatörü Okan EKİNCİ “Gelişimsel Eğitim İçin Bibliyoterapi  Kapasitesi Geliştirme” projesinin tanıtımıyla ilgili verdiği bilgide; Bibliyoterapinin kitapla terapi anlamına gelidiğini, psikolojide bu yöntemin davranış bozuklukları sergileyen kişilerin klinik anlamda tedavi olması için kullanıldığını, projeyle bu yöntemin ilk kez eğitimde gelişisel anlamda kullanılacağını belirtti. Proje kapsamında okuldan 12 öğretmene İspanya’nın Castelion kentinde bulunan ortak kurum JAUME Üniversitesi Psikoloji departmanında 10 gün süreli gelişimsel boyutta Bibliyoterapi eğitimi sağlanacağını belirtti. Ayrıca eğitim sonrası eğitime katılan öğretmenler aracılığıyla hizmet içi eğitimlerin düzenleneceğini, böylece projenin yaygınlaştırılacağını belirtti.

“AB ve Demokrasi” konulu seminere ise Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi İktisat fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İlhan ARAS konuşmacı olarak katıldı. Doç.Dr. İlhan ARAS konuşmasında AB’nin demokratik gelişim süreci, bu süreçte dünyaya yansıyan olumlu ve olumsuz yönleri ile AB Türkiye ilişkilerinin gelişim süreci hakkında dinleyicilere çok keyifli geçen bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun lise öğrencileri seviyesinde ele alınması öğrencilerin ilgisini çekti. Özellikle okul sonrası hayatlarında AB sürecinin etkisiyle karşılaşabilecekleri sorunların ele alınması öğrencilerin sunuya fazlasıyla dahil olmasını sağladı.

Program bitiminde okul müdürü Mehmet DURSUN projenin kabul edilmesinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’na, sunum yapan Doç.Dr. İlhan ARAS’a ve katılımcılara teşekkür etti.