Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Vekili Mehmet Kurugöllü 2015-2016 Öğretim yılı hazırlık çalışmaları ve öğrenci kayıt ve nakil işlemleri hakkında FİB Haber Merkezine bilgi verdi...

Eski ismiyle  Endüstri Meslek Lisesi  olarak bilinen ilimizde eğitim öğretim hizmetlerine devam eden Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  2015-2016 Eğitim-Öğretim sezonuna yeni ve modern ek binasıyla öğrenci kayıt ve nakil yoluyla gelen öğrencilere yönelik hazırlık çalışmaları neticesinde yepyeni bir yüzle ilimiz çalışma hayatına kalifiye eleman yetiştirme ve öğrencilerin üniversite başarıları ile tercih edilen lise olmaya devam ediyor.

Teog tercihleri neticesinde bu yıl okulumuza 239 öğrenci kayıt olmaya hak kazanmıştır. Bunun yanısıra nakil yoluyla gelecek öğrencilere de rehberlik hizmetleri okul bünyesinde devam etmektedir.

2015 yılı Haziran ayı itibarıyla  220 Öğrencimiz mezun olmuş, bu öğrencilerimizden 134 tanesi  LYS ve YGS sınavlarında başarılı olmuş ve üniversite tercihlerine yerleşmişlerdir.  Bu öğrencilerimiz mühendislik fakültesi, eğitim fakültesi, fen edebiyat fakültesi, turizm otelcilik fakültesi, iktisadi idari bilimler fakültesi, basın yayın teknolojileri, ve çok sayıda çeşitli Meslek Yüksekokullarını yerleşmişlerdir.

Okulumuzda bulunan bölümler ve dalları;

ü  Bilişim Teknolojileri (web tasarım, teknik servis, ağ işletmenliği, veri tabanı programcılığı)

ü  Elektrik –Elektronik Teknolojisi (ev aletleri teknik servis, tesisat ve pano montaj, bobinajcılık, görüntü ve ses sistemleri, güvenlik ve haberleşme sistemleri)

ü  Makine Teknolojisi (bilgisayar destekli modelleme ve makine ressamlığı, endüstriyel kalıp, makine bakım onarım)

ü  Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ( mobilya ve ahşap doğrama imalatçılığı)

ü  Metal Teknolojisi ( kaynakçılık, sıcak demircilik, çelik konstrüksiyon, metal doğrama)

ü  Motorlu Araçlar Teknolojisi ( otomotiv elektromekanikerliği)

Önümüzdeki yıllarda sıhhi tesisat, pvc doğrama ve yapı alanlarında bölüm açma hazırlık çalışmaları devam etmektedir.

Okulumuz 2015-2016 Eğitim-Öğretim sezonuna mevcut  2 ana binamız,  2 atölye binamız ve yapımı hızlı bir şekilde devam eden Kasım ayı içerisinde bitirilmesi planlanan yeni ve modern ek binamızla toplamda yaklaşık 30000 m2  alanda 5 hizmet binası ile 45 derslik ve 40 atölyede 150 personeliyle Nevşehir ve ilçelerinden gelecek öğrencilerimize hizmete hazırdır.

2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde okulumuzda okul forması uygulamasına geçilecektir. Bunun yanısıra günde yaklaşık 400 öğrencimize okulumuz yemekhanesinde yemek vermek suretiyle öğrencilerimizin hijyenik  bir ortamda,  günlük kalori hesabı yapılmış sağlıklı ve ekonomik beslenmeleri sağlanmaktadır.

Ayrıca 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında tüm atölye ve dersliklerimizde şu an faal durumda bulunan akıllı tahtalar ile teknolojik ortamlarda ders işlenecektir.

Okulumuz Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında daha önceki yıllarda olduğu gibi ilimizde kros, hentbol, badminton, puanlı atletizm, futsal, oryantring, Nike halı saha, futbol, masa tenisi, güreş, boks spor dallarında ilimiz ve bölgemizi yurtiçi ve turtdışında üstün başarıları ile temsil ederek öğrencilerimize ruhsal , bedensel  ve sosyal gelişimleri konusunda destek olmaktadır.

Okulumuz Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  mezun öğrencilerimizin teknisyen ünvanı  yanısıra kamu kurum ve kuruluşlarında branşlarında görev almaları durumunda bir üst derece ile göreve başlamaları,  her mezun öğrencimize iş yeri açma belgesi ve ustalık yeterliliği  verilmesi, yine kendi alanlarında üniversite tercihi yapmaları durumunda ek puan almaları, sınavsız Meslek Yüksekokullarına geçiş yapma imkanları da bilinçli veli ve öğrencilerimizin  tercih nedenidir.