Öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşıyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.
Geleceğimizin inşası eğitimle olacaktır. Çağın gereklerine uygun olarak sürekli değişen, gelişen, birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreç olan eğitim ve öğretim insanı değerli kılar ve toplumu yüceltir. Bunun bilincinden hareketle Nevşehir Milli eğitim Müdürlüğü olarak Nevşehir’de eğitim kalitesini daha ileriye taşımak için çalışıyoruz.
Değerli Velilerimiz,
Öğrencilerimizin karnesindeki notlar sadece öğrencilerin durumunu değil, genel olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir. Bu yüzden düşük notlardan sadece öğrencilerimizi sorumlu tutmak, çözüme ulaştırmaz yerine sorunun devamına yol açar. Çocuklarımıza hoşgörü, sevgi ve sabırla yaklaştığınızda notlarının yükseldiğini göreceksiniz. Çocuklarımıza gereken desteği ve güveni verdiğimizde daha başarılı olacaklardır. Eğitimde, bazen karşımıza çıkacak sorunlarla yılmadan, sabırla yol alarak başarılı olabiliriz.
 
Sevgili Öğrenciler,
Karnenizi almak için bütün bir dönem boyunca çok çalıştınız. Her birinizi gayretinizden ve çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Karne notlarınız nasıl olursa olsun, geleceğe dair umudunuzu, cesaretinizi; yapabileceğinize dair inancınızı ve güveninizi hiç yitirmeyin. Tatilinizi dinlenerek ve kitap okuyarak geçirmeniz başarıya ulaşmanızda sizlere yardımcı olacaktır. Başarılı olmak için atacağınız her adımda bizler, öğretmenleriniz ve aileniz her zaman yanınızda olacağız.
Kıymetli Meslektaşlarım,
Öğretmenlik değerli bir meslektir. Geleceğimizi inşa edecek en önemli şey eğitimdir. Geleceğimiz olan öğrencilerin yetişmesinde en büyük pay şüphesiz size aittir. Bütün başarılı hikâyelerin arkasında öğretmenlerimiz var. Bu nedenle öğretmenlik çok önemli ve kıymetli bir meslektir. Eğitimde asıl olan, iyi bir insan yetiştirebilmektir. Ailesine, topluma vatanına ve milletine sevdalı, milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmektir. Bu değerler etrafından hep beraber kenetlenmeliyiz. Bizler öğretmen olarak değerliyiz, kıymetliyiz, Biz öğretmeniz. Bu sorumluluğunun farkında olarak görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, hepinize iyi tatiller diliyorum. Yarıyıl tatilinde öğrencilerimize ödev vermek yerine kütüphane ziyaretleri yapmalarını ve kitap okumalarını teşvik ediniz.
Bu duygu ve düşüncelerle il genelinde bir eğitim öğretim döneminin daha sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine, okul müdürü ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, eğitim personelimize teşekkür ediyorum.