Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘İstiklal İçin Çarpan Yürekler’ konulu etkinlik düzenlendi.

’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ dolayısıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü tarafından Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altı Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Gökhan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem “İstiklâl Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığınıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı bir yenilenmedir, dinamizmdir. Türk dilinin en güzel örneklerinden biridir” dedi.

Prof. Dr. Erdem konuşmasına “İstiklal Marşı tefekkürdür, ruhtur, heyecandır, şanlı mazimizdir. Kahramanlık destanımızdır, heybetli kimliğimizdir. Dik bir duruştur. Milli mûtabakâttır. Maneviyat sembolüdür. Kararlılık, yurtseverlik, özgürlük aşkı ve çağdaşlıktır  İstiklâl marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve coşkunun derecesi bize bırakılan yüce mirasa ne denli sahip çıktığımızın göstergesi olduğundan; bayrak törenlerine karşı her zamankinden daha duyarlı olmak, bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır. Ancak o zaman İstiklâl Marşımızın yazarı üstâd Mehmet Akif Ersoy´un ‘Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın’ duası gerçekleşir” diye devam etti.

Öğrencilerin oratoryo sunumu, şiir dinletisi ve şehit annesinin duygularını anlatan mektubun okunmasıyla duygulu anların yaşandığı program, emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.