2007 yılında kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin geleneksel ‘Kültür, Sanat ve Gençlik Şenliği’ ve ‘8. Kuruluş Yıldönümü’  yoğun katılımla gerçekleştirildi.  

Halkımıza açık olarak gerçekleştirilen üniversitemizin geleneksel ‘Kültür, Sanat ve Gençlik Şenliği’ ve ‘8. Kuruluş Yıldönümü’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.  Etkinliklerde; 1. Uluslar arası Dil Eğitimi ve Öğretimi Sempozyumu, sergi, tiyatro, şiir dinletisi, sportif faaliyetler ve konserler yer aldı.

1. Uluslararası Dil Eğitimi ve Öğretimi Sempozyumu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslar arası Dil Eğitim ve Öğretimi Sempozyumu (UDES) yurt içi ve yurt dışından gelen alanında uzman bir çok akademisyenin katılımıyla Kültür ve Kongre Merkezimizde gerçekleştirildi.

Sempozyumda; Türkçenin Eğitimi ve Öğretimi, Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi, Erken Çocuklukta Türkçe Öğretimi, Erken Yaşta Yabancı Dil Öğretimi, Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Dilbilim ve Disiplinlerarası Dil Öğretim Çalışmaları konularında bildiriler sunuldu.

GSF ve Avanos MYO’dan Sergi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim elemanları ile öğrencilerin resim, seramik, özgün baskı, video-kısa film ve yerleştirme sanatının yer aldığı sergi açıldı.

Sergide; Güzel Sanatlar Fakültesi 1. sınıf temel sanat eğitimi enstalasyon (yerleştirme sanatı) ve Land Art (Arazi Sanatı), 4. Sınıf mezuniyet eserlerinden yağlı boya çalışmalarının yanı sıra 3. Sınıf öğrencilerinin gravür ve yüksek baskı eserleri, Avanos MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Programı tarafından hazırlanan alternatif pişirim teknikleri, dekor uygulamaları, artistik seramik, enstalasyonların ve çini dekor uygulamaları yer aldı.

Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü tarafından hazırlanan; ‘Elma’, ‘Neden’, ‘Mal’, ‘Defne’, ‘İhtiyar’, ‘Ekmek’ gibi kısa film ve videoların gösterimi yapıldı.

Spor Şenlikleri ve Ödül Töreni Düzenlendi

Üniversitemizin 8. Kuruluş Yıldönümü  ile Kültür Sanat ve Gençlik Şenliği kapsamında; futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, satranç, tırmanış gibi dallarda yapılan müsabakalar sonucunda dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Törende dereceye giren üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilere ödülleri verildi.  

Âşıklar Üniversitemizde Atıştı

Aşık Feymanî ile Âşık Eyyubi, üniversitemizin davetlisi olarak Kültür ve Kongre Merkezinde halkımızla buluştu.  

Kendi aralarında usta-çırak, genç-yaşlı kavramları üzerinden doğaçlama yaparak atışan Âşık Feymani ve Âşık Eyyubi, katılımcılar tarafından büyük ilgi ve alkışlar eşliğinde izlendi.  Âşıklar zaman zaman kendi eserlerini de seslendirdi.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden ‘Şiir Okuma Şöleni’

Etkinlikler kapsamında Şairler Sultanı Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 32. ölüm yıldönümü vesilesiyle üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Necip Fazıl Kısakürek Şiirleri Okuma Şöleni” ile anıldı.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte; Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından Necip Fazıl Kısakürek’in “Çile, Çocuk, Ben, Kaldırımlar - 1, Kaldırımlar - 2, Müjde, Canım İstanbul, Beklenen, Büyük Doğu Marşı, Muhasebe, Destan, Şarkımız, Utansın, Hayat – Mayat, Zindandan Mehmed’e Mektup ve Sakarya Türküsü” şiirleri okundu.

Hacı Bektaş Veli MYO’dan Tiyatro Gösterisi

Üniversitemiz Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Deli Bayram’ adlı tek perdelik komedi oyunu sergilendi.

Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe; üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra yoğun katılım oldu.

Kültür, Sanat ve Gençlik Şenliği Konserleri

Üniversitemiz tarafından yoğun geçen 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının ardından öğrencilere  moral ve motivasyon amaçlı halkımıza da açık olan bir dizi konser düzenlendi.

Üniversitemiz Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesinde düzenlenen konserlerde; Tuğba Yurt, Duman Grubu, Ozan Doğulu,  Ece Seçkin ve Demek Akalın’ın yanı sıra DJ Ozzy, DJ Tolga Uludağ, Güzel Sanatlar Fakültemiz Öğrenci Müzik Gurubu, Erdal  Özperçin ve Uğur Küçük, DJ Emrah İş, Grup Pim ve Grup Kurak sahne aldı.

Bir bayram  havasında kutlanan etkinliklerde öğrenciler ve vatandaşlar, sanatçıların seslendirdikleri birbirinden güzel şarkı ve türküler eşliğinde halaylar çekip oyunlar oynadı. Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Biriminin açtığı stantlarının yanı sıra, gözlemeci, mısırcı, çaycı, gibi esnafların açtığı stantlar ve lunapark yan yana renkli görüntüler oluşturdu.

Girişlerin ücretsiz ve herkese açık olduğu etkinliklere halkımızın da yoğun katılımı oldu.  Katılımcıların doyasıya eğlendiği etkinlikler 4 gün sürdü.