Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından 2015 Yatırım Programı Kapsamına alınan ve Avanos yolu üzerinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinin hemen arkasında yer alan 14 katlı yeni Nevşehir öğretmenevinin önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi bekleniyor. Nevşehir Valiliği tarafından Geçici kabulu yapılan Yeni Öğretmenevi'nin Tam kabulün ardından ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi gerçekleştirilecek.

Halen görevde olan ve emekli öğretmenlerin özellikle hafta sonu uğrak mekanlarından olan Öğretmenevi’nin eski günlerine döneceği günleri beklerken binanın dış cephesinde gerçekleştirilen çalışmalar tamamlandı. Şimdi sırada binanın içi var. Öğretmenevi’nin içerisindeki çalışmaların da en yakın zamanda tamamlanması hedefleniyor.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir konu hakkında yaptığı açıklamasında; "Geçici kabulü yapılan 210 yataklı Yeni Nevşehir Öğretmenevimizin çevre düzenlemesinden sonra en kısa sürede hizmet verebilmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Demir, İnşaatı Devam Eden Öğretmenevini Yerinde İnceledi

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, İnşaat ve Emlak Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Yusuf AYDOĞMUŞ ile birlikte il merkezinde yapımına 2015 yılında başlanan ve Geçici Kabul ile teslim alınan Nevşehir Öğretmenevi inşaatında incelemelerde bulundu. DEMİR, Kapadokya Bölgesi’nin turistik özelliği göz önüne alındığında Milli Eğitim ve Kamu çalışanları açısından konaklama noktasında büyük bir boşluğu dolduracak olan, 210 yataklı Öğretmenevi binasının içerisinde ince noktaların kaldığı ve geçici kabul işlemlerinin yapıldığını belirtti. Nevşehir öğretmenevinin yeni binasının tam kabulün ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi gerçekleştirilecek.

Sosyal donatılarıyla mükemmel bir tesis geliyor...
210 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel kalitesinde bir konaklama ve sosyal aktivite mekanı olarak hizmet verecek olan Nevşehir Öğretmenevinde ayrıca spor ve fitnes salonu, lokal, mağazalar, restaurant, sauna, Türk hamamı ve 1000 kişilik çok amaçlı salon da yer alacak.


Öğretmen evi toplam inşaat alanı14 bin 500 m2 Bodrum+zemin+asma+10 normal kat +çatı katı Toplam 104 odası var. 80 Oda + 16 Suit Oda +8 Engelli odası olacak. Zemin katta 1000 Kişilik çok amaçlı salonu olacak. İdari bölüm + Mescit + Bebek Bakım Odası + Kütüphane ve 1 Adet Cep Sineması olacak.
Edinilen bilgiye göre zamanında yetiştirilmesi planlanan yeni öğretmenevinin tamamlanmasıyla birlikte özellikle Milli Eğitim Bakanlığının yurt genelinde yaptığı hizmet içi eğitim programlarının yanı sıra çeşitli organizasyonlarının büyük bir bölümünün bölgenin bir turizm yöresi olması nedeniyle de Nevşehir’de yapılabileceği öngörülüyor..