Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Uluslararası Proje Başarısı... Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Stratejik Okul Ortaklıkları (KA229) alanında Türkiye koordinesinde hazırlanan ve Romanya Ulusal Ajansı’na başvurusu yapılan ‘‘BRIDGING CULTURES’’ adlı uluslararası projemiz kabul edildi. Portekiz, Polonya, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin bulunduğu proje kapsamında 155.000 Euro tahsis edilen proje bütçesi ile 2 yıl boyunca toplam 6 hareketlilik gerçekleştirilecektir. Projemiz; ülkemizi, ilimizi ve okulumuzu yurtiçi ve yurtdışında temsil ederek tanıtımlarına katkı sağlayacaktır.

Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olan Recep Tayyip Erdoğan AİHL İngilizce Öğretmenimiz Fitnat TAVACI tarafından ‘‘Kültürlerarası Etkileşim Yoluyla İngilizce Öğretimi’’ üzerine hazırlanan Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Stratejik Okul Ortaklıkları (KA229) alanında Portekiz, Polonya, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan ortaklı projemiz Romanya üzerinden kabul edilmiştir. Proje kapsamında öğrencilerimiz uluslararası boyutta kültürlerarası etkileşim ve farkındalık kazanacak, Avrupa Birliği´nin çok dilli ve çok kültürlü yapısı hakkında fikir sahibi olacaklardır.

Okul Müdürümüz Sayın Veli SAĞIR yaptığı açıklamada, ‘‘Hayırlı ve örnek nesiller yetiştirme sloganı ile yola çıktığımız bu yolculukta öğrencilerimizi dini, toplumsal, kültürel ve evrensel değerlerin yanında akademik açıdan da en iyi şekilde donatarak, çağın gereksinimlerine uygun şekilde yetiştirme konusunda çabalarımız durmaksızın devam edecektir. Global ve modern dünyanın gereksinimlerini karşılayabilmek adına büyük önem verdiğimiz Uluslararası Projeler ile ilgili okulumuzda çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz.’’ diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Okulumuz 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında da proje tabanlı eğitimi hayata geçirerek başarılarına devam edecektir. Erasmus+ projemiz okulumuz eğitimine hayırlı olsun. Projede emeği geçen okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

Hayırlı ve Örnek Nesiller için…

Tercihiniz Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi