2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı başında büyük beklentilerle açılışı yapılan Nevşehir’in ilk ve tek proje okulu olan Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, eğitim anlayışı, proje ve programlarla beklentilerin de üstünde çalışmalara imza atmıştır. Fen ve Sosyal Bilimler Projesi uygulayan okulumuz her alanda adından sıkça söz ettirmeyi başarmış,  genelin övgüsünü alan çalışmalara imza atmış ve atmaya devam etmektedir.
 
PROJELER
  1. BİZ olmak için SİZdeyiz  (Veli Ziyaretleri)
Her hafta düzenli olarak veliler, evlerinde veya işyerlerinde ziyaret ediliyor. Hem yeni açılan okulun genel işleyişi hem de öğrenciler ile alakalı istişarelerde bulunuluyor.
  1. Emekleriniz Emanetimizdir (Vefa Ziyaretleri)
Okulun açılış sürecinde destek veren kişileri ve Nevşehir de eğitime gönül veren, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen şahsiyetler makamlarında, evlerinde ziyaret edilerek onların tecrübelerinden ve önerilerinden faydalanılıyor.
  1. Yetim Gülerse Dünya Güler
Dünyada yaşanan savaşlar, doğal afetler gibi nedenlerle milyonlarca çocuk yetim kalmaktadır. Bu konuda duyarlılığı sağlayabilmek adına okulun öğrenci, öğretmen ve velileri “Yetim Gülerse Dünya Güler” kampanyası kapsamında dünyanın değişik ülkelerinden 5 yetimin ihtiyaçlarını karşılayarak büyük bir sorumluluk örneği sergilemişlerdir.
  1. Kitap Medeniyeti  (Okuma Grupları)
Okulda, 15’er kişilik öğrenci grupları ile her ay bir kitabın okunması ve tahlili gerçekleşiyor. Öğrenciler farklı konuları içeren kitapları okuyarak, yorumlayarak ve bunu arkadaş ve öğretmenlerine anlatarak kitap tahlilleri yapıyorlar.
  1. Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün “Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri” adlı projesi alanında uzman kişilerle uygulanıyor. 6 farklı konuda 6 farklı eğitimci, akademisyen tarafından öğrencilere ve velilere yönelik seminerler veriliyor.
  1. Kariyer Günleri (Ocak 2018 itibari ile başlayacak)
2018 yılı itibari ile başlayacak “Kariyer Günleri” projesi ile Nevşehir ve Ülkemizin alanında uzman ve örneklik teşkil eden şahsiyetlerini okulda ağırlanacak.
  1. İyilik Okulu-İmam Hatipliler İyilikte Yarışıyor (Ocak 2018 itibari ile başlayacak)
Hem proje hem de yarışma niteliği taşıyan bu etkinlikte Nevşehir’in her yerine İmam Hatiplilerin iyilik ve merhamet ellerinin değmesini planlanıyor.
 
GEZİLER
  1. Kayseri Bilim Fuarı Gezisi
  2. Kayseri Kitap Fuarı Gezisi
  3. Vadi Yürüyüşü ve Piknik

ETKİNLİKLER
  1. Namaz Buluşmaları
Öğretmen, öğrenci ve veliler belirli bir program çerçevesinde sabah namazlarında buluşuyorlar. Namazın akabinde ise Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak beraber kahvaltı yapılıyor.
  1. Film ve Tiyatro Okumaları
Yeni vizyona girmiş veya başyapıt haline gelmiş filmler, tiyatrolar izlenerek tahliller yapılıyor.
  1. Mescit  Buluşmaları (Her Çarşamba Erkeklere, Her Cuma Kızlara Mescit sohbetleri)
Meslek Dersleri Öğretmenleri tarafından her hafta değişik konularda “Mescit Buluşmaları” gerçekleşiyor. Öğrencilerin ihtiyacı olan konular okul mescitlerinde işleniyor.
  1. Sevgi Evleri Ziyareti
Öğrenciler Sevgi Evleri Ziyaretleri yapıyor. Öğrenciler, sevgi evlerinde ki kardeşlerine aile sıcaklığını yaşatmayı amaçlıyor.
  1. Okulun Tanıtımı
Proje okulunun tanıtımı yerinde yapılıyor. Proje okulu ne demektir, okulun yaptığı çalışmalar genel misafirlere ilgili idareciler, öğretmenlerve öğrenciler tarafından yapılıyor. Şimdiye kadar 16 ortaokuluna yapılan tanıtım faaliyeti devam etmektedir.
 
Bu etkinliklerin yanı sıra birçok seminer, panel ve konferansa katılım gerçekleşmiştir.
 
SOSYAL ETKİNLİK KURSLARI
  1. Ney ve Gitar Kursu (Hasan YILMAZ)
19 öğrenci haftada 6 saat Ney ve Gitar kursu almaktadır.
  1. Hat-Tezhip Kursu ( Orhan DEMİR)
12 öğrenci haftada 6 saat Hat ve Tezhip Kursu almaktadır.
  1. Taekwondo Kursu (Mücahit DEMİR)
16 öğrenci haftada 6 saat Taekwondo kursu almaktadır.
 
EĞİTİM KOÇLUĞU SİSTEMİ
Her öğrencinin bir Eğitim Koçu bulunmaktadır. Öğrenciler 12’şer kişilik gruplar halinde bir öğretmene emanet edilmiştir. Ders programı- veli iletişimi-sorunlar-çözümler eğitim koçu olan öğretmen vesilesi ile devam etmektedir.
 
VELİ İSTİŞARE HEYETİ
Değişik iş kollarında çalışan 12 veliden istişare heyeti oluşturulmuştur. Hem belirli dönemde yapılan toplantılarla hem de sosyal medya grupları ile istişareler devam etmektedir.
 
AKADEMİK İSTİŞARE HEYETİ
Velilerimiz arasında bulunan öğretim görevlileri temel alınarak Üniversite ile protokol imzalandıktan sonra akademik istişare heyeti oluşturulacaktır.
 
SİTE VE SOSYAL MEDYA ADRESLERİ
 
Okul Sitesi          : rteprojeihl.meb.k12.tr
Facebook            : @rteprojeihl
Instagram           : @rteprojeihl