Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri yürütülmekte olan ‘‘BRIDGING CULTURES’’ isimli Erasmus + Projesi kapsamında 5 öğrenci ve 3 öğretmen 13 - 19 Ekim 2019 tarihleri arasında Yunanistan’ın Volos şehrinde proje toplantısına katıldılar.

Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri proje gereği diğer 5 farklı ülkeden (Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, Polonya, Romanya) katılan öğrencilere okulumuzu, ilimizi, ülkemizi ve kültürel değerlerimizi tanıttılar. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz uluslararası boyutta kültürler arası etkileşim ve farkındalık kazanıp, Avrupa Birliği'nin çok dilli ve çok kültürlü yapısı hakkında fikir sahibi oldular. Proje ortaklarımız Polonya, Portekiz, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’dan katılan öğrenciler proje aktivitelerini yaparken birlikte zaman geçirme şansı da yakaladılar. 1 haftalık sürede 5 farklı ülkeden yeni arkadaşlar edindiler, yabancı dil yeteneklerini geliştirdiler ve farklı kültürleri tanıma fırsatı buldular.

Toplantı programı kapsamında sınıf ziyaretleri, koordinasyon toplantısı ve öğrenci sunumları yapılmıştır. Projenin sosyal ve kültürel faaliyetleri çerçevesinde Volos şehri ve çevresi, sanat galerisi, manastır ve müze gezileri düzenlenmiştir. Hareketliliğin son gününde katılımcılara sertifikaları verilmiştir.